ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης 30.000 ανέργων από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πρόσκληση προς υπουργεία και φορείς του δημοσίου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα...
τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση πεντάμηνης απασχόλησης για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες, υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα απασχοληθούν κατά προτεραιότητα στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 216.000.000 ευρώ του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει 105.000.000 ευρώ.

Με δήλωσή της, η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει, ότι «πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγάλου Προγράμματος, αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών υπουργείων, με στόχο τη στήριξη των ανέργων και ταυτόχρονα, την ενίσχυση του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».