ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

6-7-8 Σεπτεμβρίου, Οικογιορτή στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης



Κάλεσμα προς όλες τις εθελοντικές ομάδες της Πιερίας και τους ενεργούς πολίτες
Στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται για δεύτερη φορά Οικολογική γιορτή στην Πιερία.
Μέσα από αυτές τις γιορτές ερχόμαστε σε επαφή με τη Φύση και τα προϊόντα της , αναπτύσσουμε ειλικρινείς σχέσεις, επιζητούμε την αυτάρκεια και τη συλλογικότητα.
Είναι μια ελπιδοφόρα κίνηση, μια από αυτές που θέτουν τις βάσεις για μια άλλη κοινωνία καλύτερη για εμάς και τις επόμενες γενιές.
Για να πετύχουμε τους στόχους μας και να οργανωθεί αυτή η γιορτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ζητούμε τη συμμετοχή όλων των ομάδων-συλλογικοτήτων και των πολιτών της Πιερίας.   Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές να έρθουν σε επαφή μαζί μας στο e-mail   speiragis@gmail.com ή στα τηλ. 6972190976 και 6932026426 ως το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 για να ενημερωθούν για τα θέματα και την ημερομηνία της επόμενης συνέλευσης οργάνωσης της Οικογιορτής.
"Σπείρα Γης"
Κοινωνικός Συνεταιρισμός στην Πιερία. Όραμα :  Υγεία, Ισορροπία, Αειφορία στη Φύση,στον Άνθρωπο,στην κοινωνία.



Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
Η γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια για να μας γεμίσει γνώσεις και ελπίδα, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ζούμε με αυτάρκεια και αρμονία με το φυσικό μας περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας δημιουργώντας.
Στηρίζουμε την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, την καθαρή και ποιοτική τροφή για όλους, την τοπικότητα των προϊόντων, την ανασύνδεση του ανθρώπου με την κοινωνία και την φύση,και την  αποσύνδεση μας από τη βιομηχανοποίηση και από τη σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων.
Δεν έχουμε καμία σχέση με εκθέσεις βιολογικών προϊόντων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προβάλλουν το σύγχρονο «πράσινο» καπιταλισμό όπου μεγάλες εταιρίες με γνώμονα το κέρδος ανακαλύπτουν μια νέα αγορά για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα πλούσια κέρδη τους.
Λειτουργούμε με βάση την αυτό - οργάνωση και την εθελοντική προσφορά . Προτάσσουμε και προωθούμε τα καθαρά οικολογικά προϊόντα, τις προσιτές και δίκαιες τιμές τους, τη μικρή παραγωγή και οικοτεχνία, τη μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, τα συλλογικά εγχειρήματα και τις συνεργασίες.
Δεν ζητάμε πιστοποιήσεις, άδειες και σφραγίδες.
Ζητάμε αληθινές ανθρώπινες σχέσεις  εμπιστοσύνης και αγάπης.
Μιλάμε για Οικολογική Γεωργία και όχι για βιολογικά εμπορεύματα.
Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου γενικότερα, προτείνοντας νέους δρόμους, φέρνοντας σε άμεση επαφή και ζύμωση παραγωγούς, χειροτέχνες, συλλογικότητες και γενικότερα ανθρώπους με κοινό όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.
Διαλέξαμε ένα τρόπο ζωής κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον, κοντά στις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, μέσα στον κόσμο, δίχως να βάζουμε ταμπέλες. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η ζωή δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, ότι η ελευθερία δεν μπορεί να σκλαβωθεί. Πιστεύουμε στην ελευθερία, στην ειρηνική στάση ζωής, στην αλληλεγγύη, στην ήπια χρήση και ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων, σε ένα καλύτερο κόσμο για όλους.
Ζητάμε και απαιτούμε την δημιουργία ειδικού νομικού πλαισίου οικοτεχνίας μικρής και πολύ μικρής δυναμικότητας με 3 κύριους στόχους:
1.Aπαλλαγή Φ.Π.Α.
2.Aπαλλαγή υποχρέωσης λειτουργίας βάση πιστοποιήσεων, παροχής άδειων εργαστηρίων, ΕΦΕΤ, ΕΟΦ, υποχρεωτικής ασφάλισης ΟΓΑ κ.τ.λ.
3.Eλεύθερη χρήση δημόσιων χώρων για την διεξαγωγή των οικολογικών γιορτών.
Η ειλικρινή ανάγκη να μείνουμε άνθρωποι σε σχέσεις εμπιστοσύνης, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αρμονίας, απειλείτε από τον ψυχρό καθεστώς με την άδικη νομοθεσία που καταστρέφει, ελέγχει και καταδυναστεύει κάθε καλή δημιουργία, ενδυναμώνοντας τους ισχυρούς και αφανίζοντας τους ασθενέστερους και αυτό το γεγονός μας επιβάλει να συσπειρωθούμε. Μαζί με την δική σου ενεργή συμμετοχή μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, να φέρουμε τον καλύτερο κόσμο που οραματιζόμαστε πιο κοντά μας. Εμείς έχουμε την δύναμη της αλλαγής, με τις σκέψεις και με τα λόγια, με τις πράξεις και με τις επιλογές μας διαμορφώνουμε αυτό που ζούμε. Αγάπη και δύναμη σε όλο τον κόσμο.
Πανελλαδικό δίκτυο οικολογικών γιορτών
www.oikogiorti.gr