ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μερικά από τα καλύτερα κόλπα μαγειρικής!

Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και το μαγείρεμα παιχνιδάκι, μαζέψαμε μερικά από τα καλύτερα κολπάκια μαγειρικής και όχι μόνο, και σας τα παρουσιάζουμε...
Ντοματοσαλάτα

Όταν αλατίζουμε τις ντομάτες το αλάτι σιγά σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η ντοματοσαλάτα. Γι αυτό καλό είναι να την αλατίζουμε μόλις τη σερβίρουμε στο τραπέζι και όχι πιο πριν.

Μακαρόνια και βράσιμο

Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία - δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.

Πατάτες και φύτρες

Όταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα φύτρες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο. Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.

Κρεμμύδι που καίει

Για να μην καίει στις σαλάτες το κρεμμύδι όταν είναι φρέσκο, το βάζετε σε νερό με αλάτι για αρκετή ώρα . Ύστερα το ξεπλένετε για να μην είναι αλμυρό !! Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να το φάνε και τα παιδιά ..

Κρεμμύδια

Όταν προσθέτετε κρεμμύδια σε κάποιο φαγητό, πριν τα ρίξετε στο τηγανάκι αλατίστε το λάδι, που ήδη ζεσταίνετε (μην ξεχάσετε να βάλετε και λιγότερο αλάτι στο φαγητό) κι έπειτα ρίξτε τα κρεμμύδια. Δεν μαυρίζουν με τίποτα.

Πατάτες με κρούστα

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις λαδώνουμε καλά με λάδι στα χέρια μας, κάνουν ωραία κρούστα!

Μαλακό χταπόδι

Στο βράσιμο του χταποδιού βάλτε ένα φελλό κρασιού .Ο φελλός του κρασιού περιέχει ΤΑΝΙΝΗ . Θα κάνει το κρέας του μαλακό, χωρίς αυτό να βράσει πάρα πολύ.

Τραγανές πατάτες φούρνου

Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Μετά βάλτε τις στο ταψί με το λάδι ή το βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.