ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καλές συνήθειες του μπαμπά

Κάθε μπαμπάς αναπτύσσει καλές και κακές συνήθειες σε σχέση με το παιδί. Προσπαθούν να περάσουν δημιουργικό και ουσιαστικό χρόνο μαζί του, όμως πολλές φορές το ωράριο εργασίας τους δεν το επιτρέπει και καθώς απορροφώνται από την δουλειά τους...
χάνουν εύκολα την επαφή με τις ανάγκες των παιδιών.

Κάθε γονιός,στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μπαμπάδες, θα πρέπει να δίνει έμφαση στις καλές συνήθειες και να μην επιτρέπει τις κακές να γίνουν μόνιμες και να ασκούν τον έλεγχο στην ζωή τους. Μόνο έτσι θα γίνετε περισσότερο ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ως γονείς.

Ποιες συνήθειες θα σας κάνουν καλύτερο πατέρα;

Διασκέδαση

Το να διασκεδάζουμε, να γελάμε και να παίζουμε ανέμελα με το παιδί μας, αφιερώνοντας του χρόνο είναι ότι καλύτερο. Διασκεδάστε λοιπόν με την ψυχή σας, κάντε αστείες γκριμάτσες, παίξτε ποδόσφαιρο ή ακόμα και με τις κούκλες, φτιάξτε χειροτεχνίες και κατασκευές και χορέψτε. Τα παιδιά ξετρελένονται να βλέπουν τον μπαμπά τους να κάνει σαν μικρό παιδί!

Σκληρή δουλειά

Κάθε γονιός είναι το μεγαλύτερο πρότυπο για το παιδάκι. Μαθαίνοντας στα παιδιά μας την αξία της σκληρής δουλειάς θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν ισχυρή εργασιακή ηθική και να γίνουν παραγωγικοί πολίτες.

Βοήθεια σε άλλους

Μια από τις υποχρεώσεις μας είναι να δείχνουμε με κάθε τρόπο στα παιδιά ότι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Από το να στηρίζετε μια φιλανθρωπική οργάνωση και να βοηθάτε δωρίζοντας χρήματα και αντικείμενα μέχρι από το πιο απλό μάθημα ευγένειας και βοήθειας σε κάποιον που το έχει ανάγκη (για παράδειγμα να βοηθάτε έναν ηλικιωμένο να περάσει το δρόμο). Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς για το παιδάκι σας και έτσι του δείχνετε πως να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Δυνατά θεμέλια στον γάμο

Ένας καλός μπαμπάς πρέπει οπωσδήποτε να είναι ταυτόχρονα και καλός σύζυγος. Όταν η σχέση μεταξύ του μπαμπά και της μαμάς είναι δυνατή και αληθινή το παιδάκι σας νιώθει το αίσθημα της ασφάλειας. Φροντίστε να υπάρχει σεβασμός, εκτίμηση και αληθινή αγάπη με τη γυναίκα σας και κάντε ότι μπορείτε για να μην χάσετε την επικοινωνία μεταξύ σας σε καθημερινή βάση.

Συνεχής γνώση

Κάθε μπαμπάς πρέπει να είναι ανοιχτός σε νέες προτάσεις και ιδέες για το πως θα γίνουν καλύτεροι γονείς. Μπορείτε να διαβάζετε βιβλία, να επισκέπτεστε ιστοσελίδες για γονείς και να συζητάτε με άλλους μπαμπάδες. Σίγουρα όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους γονείς και μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας αποκτάμε περισσότερες γνώσεις και πολλές φορές μας βοηθάει να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη.

Υγιεινός τρόπος ζωής

Ένας καλός μπαμπάς θα πρέπει φυσικά να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να δίνει το καλό παράδειγμα, από τη διατροφή μέχρι την άθληση για μια καλή φυσική κατάσταση. Θα πρέπει να προσέχετε την υγεία σας κάνοντας τακτικά τσεκ απ και να αποφεύγετε τις κακές συνήθειες, ειδικά μπροστά στο παιδάκι (τσιγάρα και αλκοόλ). Μια βόλτα με το ποδήλατο ή ένας περίπατος παρέα με το μικρούλη σας σε καθημερινή βάση είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διασκεδάστε, να χαλαρώσετε και παράλληλα να αθληθείτε.