ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Κατεδαφίζεται η γέφυρα Αιγινίου την ερχόμενη Τετάρτη

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Για μιάμιση μέρα  από το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, θα κλείσει η εθνική οδός,  καθώς εκείνη τη μέρα θα γίνει  η κατεδάφιση της γέφυρας του Αιγινίου.

Κλειστή από τις 28 Μαρτίου
Η γέφυρα έχει κλείσει από τις 28 Μαρτίου, καθώς τότε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των γεφυρών του αυτοκινητόδρομου  εντοπίστηκε πρόβλημα στατικής επάρκειας.  Έτσι με απόφαση τότε της  Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  η γέφυρα έκλεισε προκειμένου να γίνουν  επεμβάσεις αποκατάστασης του προβλήματος.
Όλο αυτό το  χρονικό διάστημα που η γέφυρα παραμένει κλειστή η κατεύθυνση κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αιγίνιο εξυπηρετείται από τον κόμβο Αιγινίου, όπως επίσης και η  κατεύθυνση κυκλοφορίας από Αιγίνιο προς Κατερίνη-Αθήνα.
 Η  κυκλοφορία  από Κατερίνη-Αθήνα προς Αιγίνιο  εξυπηρετείται από τον κόμβο Αγαθούπολης, το ίδιο και η  κυκλοφορία από Αιγίνιο προς Θεσσαλονίκη.

Κατεδάφιση με εκρηκτικά
Η κατεδάφιση της γέφυρας το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης θα γίνει με εκρηκτικά και η εθνικής οδός θα κλείσει αφενός  για την ασφάλεια όλων και αφετέρου για να απομακρυνθούν όλα τα υλικά από την κατεδάφιση και να καθαρίσει και πάλι ο δρόμος.
Στη θέση της θα  κατασκευαστεί  ένας νέος ημικόμβος με μια είσοδο και έξοδο,  ο οποίος σύμφωνα με  το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας  προβλέπεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το αργότερο μέσα στον Μάιο του 2015.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Η κίνηση θα εξυπηρετείται από τον κόμβο της Μεθώνης μέσω της παλιάς εθνικής οδού ενώ δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του κόμβου όπως  συμβαίνει μέχρι τώρα.

http://katerini-news.gr