ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Στη φυλακή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Στη φυλακή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

-Σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή-«Είχα “χαλαρή” σχέση με τη Χρυσή Αυγή» είπε μετανιωμένος
Προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς για τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στον πολιτικό χώρο. 
Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Μεταγωγών και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, φέρεται να είπε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ τόνισε ότι είχε μία «χαλαρή» σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Όπως υποστήριξε ο ίδιος συμμετείχε μόνο σε διανομή τροφίμων που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν ήταν ενταγμένος σε αριστερό κίνημα.
roupakias2
«Ασυναίσθητα» χρησιμοποίησε το μαχαίρι
Σχετικά με τα όσα συνέβησαν λίγο πριν από τη στυγερή δολοφονία, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε πως έπινε καφέ σε μία καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, τού επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι την ώρα του της δολοφονίας ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.
Ο 45χρονος είπε, επίσης, ότι το θύμα δεν είχε στοχοποιηθεί, ενώ αναφορικά με το τηλεφώνημα που δέχθηκε τη στιγμή που βρισκόταν στην καφετέρια, ήταν από κάποιον γνωστό του που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό.
«Έκλεισα δύο σπίτια, το δικό μου και του άτυχου παιδιού».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας τους έβαλε τα κλάματα, ενώ φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Έκλεισα δύο σπίτια, το δικό μου και του άτυχου παιδιού».
Ο Γιώργος Ρουπακιάς πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πειραιά στις 09:00 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. 
roupakias
Λίγο μετά τις 11:30, η απολογία του ολοκληρώθηκε. Μία διαδικασία που κράτησε μόνο τρεις ώρες, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είχε να πει πολλά, καθώς από την αρχή είχε ομολογήσει πως ήταν ο άνθρωπος που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 34χρονο Παύλο Φύσσα.
Ο 45χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα και σαν οδηγός σε εταιρεία βυτιοφόρων.


Read more: http://www.newsbomb.g