ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Έχοντας υπόψη το Π.Δ. 1/2007 σύμφωνα με το οποίο «καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» (ΦΕΚ 1/τ.Α/2.1.2007) και στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις των Εθνικών μας Ευεργετών.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση 32407/12-08-2013 του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται ως εξής:

Δευτέρα  30 Σεπτεμβρίου 2013

11:00’ Στο χώρο του μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και σύντομη αναφορά στην προσφορά των Εθνικών μας Ευεργετών.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σχετική εκδήλωση που συνδιοργανώνει η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας (4ος όροφος , 28ης Οκτωβρίου 40).
Στις εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές του Νομού, της πόλης της Κατερίνης, οι Δ/ντες και Προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.
Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου της Πλατείας Ελευθερίας.   
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Συμεωνίδης Μιχάλης.

Το πρόγραμμα έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



                                                                                             ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ