ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο φονιάς

ΗΤΑΝ ΤΟ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ   O Γιώργος Ρουπακιάς, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δίπλα στον γραμματέα της Τ.Ο. Νίκαιας Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη (
ΗΤΑΝ ΤΟ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

O Γιώργος Ρουπακιάς, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δίπλα στον γραμματέα της Τ.Ο. Νίκαιας Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη (σε κύκλο), του οποίου η σύζυγος συνελήφθη από τις Αρχές για ψευδή κατάθεση. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την «πρώτη εθνικιστική κατασκήνωση της Τ.Ο. Νίκαιας στην περιοχή του ποταμού της Νέδας». Οπως αναφέρουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, «σκοπός της κατασκήνωσης ήταν η πνευματική και η σωματική ανάταση».
Ο Γ. Ρουπακιάς ανήκε και στη λεγόμενη «πράσινη πτέρυγα» της Τ.Ο. Νίκαιας, είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση και είχε πάρει μέρος και στις «εθελοντικές αιμοδοσίες» που διοργανώνονταν στη Νίκαια.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε οπαδός της οργάνωσης και, παρόλο που δεν διαθέτει... κομματική ταυτότητα, εξήγησε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ότι «πήγαινε 5-6 φορές την εβδομάδα στα τοπικά γραφεία της ΧΑ»!
Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του 45χρονου που φέρνει σήμερα στο φως το «Εθνος», ο δράστης του φονικού συμμετέχει συχνά στις πρωτοβουλίες της Τ.Ο. Νίκαιας -και όχι μόνο- είτε με εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφών και ρούχων, είτε σε... αθλοπαιδιές στη Νέδα παρέα με άλλα μέλη της ΧΑ. Δεν διστάζει, δε, να φωτογραφίζεται με τις σημαίες του κόμματος σε κάθε ευκαιρία ή με τους ομοϊδεάτες του κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεών της.
 Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»