ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ουάσινγκτον: Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε ναυτική βάση

Ουάσινγκτον: Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε ναυτική βάση
Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί και πάνω 12 οι τραυματίες από τις βολές του ενόπλου που άνοιξε πυρ σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες».
ameriki1
Ένας άλλος αξιωματικός του Ναυτικού, που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε ότι ο δράστης του περιστατικού έχει «περιοριστεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη είναι τραυματισμένοι, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.
ameriki2
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ενώ πολλοί βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες είναι τρεις και όχι ένας, όπως πιστευόταν αρχικά. Ο ένας σκοτώθηκε κατα τη διάρκεια καταδίωξής του, ενώ οι άλλοι δύο κυκλοφορούν οπλισμένοι μέσα στις εγκαταστάσεις της Βάσης.
Ο ένοπλος που κατά τις αμερικανικές αρχές ευθύνεται για τη σφαγή σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον και ο οποίος σκοτώθηκε στη συνέχεια από αστυνομικούς ονομαζόταν Άαρον Αλέξις, όπως έγινε γνωστό από το FBI.
ameriki4
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν 34 ετών, καταγόταν από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας και είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2007 μέχρι το 2011. Παραμένει ωστόσο ασαφές εάν μετά τη λήξη της θητείας του ο Αλέξις συνέχισε να εργάζεται στο Νέιβι Γιαρντ ως πολιτικό προσωπικό.

Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε την ταυτότητα του ενόπλου, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.
Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 13, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων ενώ έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/346922/oyasingkton-nekroi-kai-traymaties-apo-enopli-epithesi-se-naytiki-vasi#ixzz2f7b6xhah