ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γερμανικές εκλογές: Σάρωσε η Μέρκελ, πάτωσε ο Ρέσλερ- Απομακρύνεται η αυτοδυναμία

16244867_AA54_GERMANY_ELECTION__0922_11.limghandler.jpgΟι Γερμανικές κάλπες έκλεισαν …. και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές!
Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι τις 14.00 η ώρα, το 41,4% των Γερμανών έριξε την ψήφο του, 5,4% περισσότεροι από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση!

H αυτοδυναμία της θριαμβεύτριας των γερμανικών εκλογών, Άγκελα Μέρκελ, φαίνεται σχεδόν απίθανη παρά την ιστορική νίκη της, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα της κάλπης, ενώ το θρίλερ θα παιχτεί στο με ποιο από τα υπόλοιπα κόμματα θα συγκυβερνήσει μαζί της. Απρόθυμος δηλώνει ο Στάινμπρουκ για συμμετοχή σε συνασπισμό.
Αυτό αποκάλυψε και ο απεσταλμένος του Star στην Γερμανία Τάσος Τέλλογλου λίγα δευτερόλεπτα μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τ.Τέλλογλου η κ.Μέρκελ ανέβασε τα ποσοστά της κατά 6 μονάδες.
«Η κυρία Μέρκελ θα καρδιοχτυπήσει για το ποιος θα είναι ο εταίρος της. Μάλλον θα συμμαχήσει με τους Σοσιαλοδημοκράτες ή με τους πράσινους» εκτίμησε ο απεσταλμένος του STAR .
Οι αστρολογικές προβλέψεις έπεσαν μέσα….!!!!
Η Καρκίνος Α.Μέρκελ με τον Δία στο ζώδιο της τα σάρωσε όλα στις Γερμανικές εκλογές!!!
Σε αντίθεση με τον θρίαμβο των Χριστιανοδημοκρατών, που άγγιξαν σχεδόν την απόλυτη πλειοψηφία, οι Φιλελεύθεροι εταίροι της Καγκελαρίου, δηλαδή ο κύριος Ρέσλερ που είναι γνωστός για τις «φιλελληνικές» δηλώσεις του, πάτωσε!!!
Αναλυτικότερα:
Στο exit poll του ZDF, oι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) εμφανίζονται κοντά στο 42,5%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κοντά στο 26,5%, η Linke κοντά στο 8,5%, οι Πράσινοι στο 8% και το FDP περί το 4,5%. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD βρίσκεται στο 4,8%. Τα λοιπά κόμματα είναι στο 5,6%.
Στο exit poll του ARD, oι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εμφανίζονται κοντά στο 42%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κοντά στο 26%, η Linke κοντά στο 8,3%, οι Πράσινοι στο 8,1% και το FDP στο 4,7%. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD βρίσκεται στο 4,9%. Τα λοιπά κόμματα είναι στο 6,2%.
Με δεδομένο πως το όριο για την είσοδο στη Βουλή είναι το 5%, οι Φιλελεύθεροι ΔΕΝ μπαίνουν στη Βουλή και πιθανότερος θεωρείται ο μεγάλος συνασπισμός.
Μέρκελ: Θα κάνω το καλύτερο για την Γερμανία
Για «σούπερ αποτέλεσμα» μίλησε η Καγκελάριος Μέρκελ αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, λέγοντας πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ωστόσο αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τον σύντροφο της, υποσχέθηκε να κάνει το καλύτερο για το μέλλον της Γερμανίας.
Στάινμπουργκ: Δεν πήραμε αυτά που θέλαμε
«Δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε» δήλωσε ο υποψηφίος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα. «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κ. Μέρκελ» πρόσθεσε.
Σημειώνεται πως εάν τα αποτελέσματα διαμορφωθούν όπως το exit poll του ZDF, για την αυτοδυναμία στη Βουλή θα χρειαστεί το 42,8% -ελάχιστα υψηλότερα δηλαδή από αυτό που εμφανίζονται να πετυχαίνουν οι Χριστιανοδημοκράτες. Βάσει του ARD, η αυτοδυναμία θα ήταν στο 42,2%, και πάλι δηλαδή ελάχιστα παραπάνω από το ποσοστό του CDU.
Οι πρώτες προβολές εκλογικού αποτελέσματων επιβεβαιώνουν τα exit poll και την έξοδο του FDP από τη Βουλή. Βάσει αυτών, οι Χριστιανοδημοκράτες εμφανίζονται με 298 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες 184 έδρες, η Linke 59 και οι Πράσινοι 57.