ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πρώτες παρενέργειες, από την κατανάλωση ληγμένων και δήθεν ακίνδυνων τροφίμων, είναι εδώ!

Γράφει ο askordoulakos
«Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο, που οι πράξεις του προκαλούν ζημιές σε ένα άλλο άτομο, ή σε μία ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ είναι πιθανό να υφίσταται ακόμα και ζημίες. Είναι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου. Ο ηλίθιος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό».
Carlo Cipolla: «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας».
_________________
Την ώρα, που άρχισε η ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, οδηγούσα… Επειδή άκουγα REAL FM στο ράδιο, στην αρχή νόμιζα ότι όσα άκουγα, ήταν κάποιο από τα επιτυχημένα χιουμοριστικά ρ/φ μοντάζ της «Ελληνοφρένειας», αλλά δυστυχώς διαψεύστηκα, με κίνδυνο να παρασύρω έναν παππού, που περπατούσε στην άκρη του δρόμου με μια τσάντα ψώνια στο χέρι. Την όμιλία την έχετε ακούσει όλοι. Νομίζω ότι κάπου σοκαριστήκατε, όπως κι εγώ. Δεν θυμάμαι τέτοιο πράγμα!
Ούτε καν ο χαζο-Γιωργάκης (ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) δεν θα έκανε  τέτοια ομιλία. Είμαι σίγουρος, ότι θα αντιδρούσε, αν του έδιναν να εκφωνήσει τέτοιο κείμενο στη ΔΕΘ.
Χωρίς υπερβολές, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ομιλία του Σαμαρά αποτελεί πρωτοφανές μνημείο γελοίου ψεύδους (πόσες πολυεθνικές είπε, ότι συνωστίζονται στα σύνορά μας προκειμένου να μπουν στη χώρα και να επενδύσουν;), ηλιθιότητας (μόνο ένας ξεκάθαρα ηλίθιος θα καταδεχόταν-με τέτοια ιδιότητα και σ΄αυτήν την ηλικία- να ξευτιλίζεται σε θέαση τόσων πολλών ανθρώπων, λέγοντας πράγματα, τα οποία δεν θα΄λεγε ούτε ο τρελλο-Μπρίλης στα «ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ»), απελπισίας, πανικού και δοσιλογισμού για την πρόσφατη (200ετή) πολιτική Ιστορία της Ελλάδας!
Εκτός κι αν ισχύει αυτό, που έγραψε ο Θανάσης Καρτερός στο “Κουτί της Πανδώρας”, οπότε πάω πάσο και σέβομαι τα γούστα του φερόμενου κι ως «Έλληνα Πρωθυπουργού».
Καλαματιανός είναι άλλωστε…
Ό,τι κι αν ισχύει πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η σημερινή ομιλία Σαμαρά αποδεικνύει με σκληρό τρόπο, πως αυτή τη στιγμή, η χώρα βρίσκεται στα χέρια, ίσως της πιο αδίστακτης, της πιο ηλίθιας, της πιο εθελόδουλης, της πιο διεστραμμένης και της πιο ψυχοπαθούς πολιτικής συμμορίας, που’ χει δει αυτός ο τόπος. Άνθρωποι τοιούτου επιπέδου και τοιούτου αξιακού περιεχομένου, μετεξελίσσονται σε λίαν επικίνδυνους κακοποιούς, όταν παίρνουν εξουσία στα χέρια και προτιμώνται πάντα από κατοχικές-αποικιακές δυνάμεις, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η…τρέχουσα πολιτική στην –υπό κατοχή-χώρα.
Οι επικυρίρχοι έχουν φυτέψει (μετά από πολυετή και στοχευμένη προσπάθεια των ΜΜΕ) στην πολιτική τύπους σαν το Σαμαρά, τον Άδωνι, το Σταυρίδη, το Βενιζέλο, τον Ψαριανό, το Λοβέρδο, τη Ντόρα, τους ξάδελφους Κεδίκογλου κλπ, όπως έκαναν και πριν από 70 περίπου χρόνια σ’όλην την κατεχόμενη Ευρώπη, αφού, όπως είχε πει και το ίδαλμα του Μιχαλολιάκου, Α. Χίτλερ, «… σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους….».
Στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι οι κατακτητές της χώρας έχουν επιλέξει, ως πολιτικό τμήμα των κατοχικών τους δυνάμεων, τα χειρότερα πνευματικά και ηθικά κατακάθια, που έχει έχει γεννήσει το πολιτικό σύστημα μιας τόσο εξαρτημένης και ξεζουμισμένης χώρας, όπως η δική μας (αλήθεια,πως θα αισθανόντουσαν οι Γερμανοί, αν η…αντίστοιχη Αρβελέρ της Γερμανίας χαρακτήριζε τον Υπ. Υγείας της χώρας τους, «παράδειγμα βλακείας»;).
Κι όλα αυτά, σε συνδιασμό με τη σημερινή παρουσία του Σαμαρά, αποτελούν άκρως ανησυχητικές ενδείξεις, για τις προθέσεις και τους στρατηγικούς στόχους της αποικιοκρατίας στην Ελλάδα…
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!