ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι έχουν πέσει θύματα της ανεργίας

Ποιοι έχουν πέσει θύματα της ανεργίας
-Τα άτομα ηλικίας από 30 έως 54 ετών  κατέχουν την αρνητική πρωτιά-Ακολουθούν οι γυναίκες και όσοι διαθέτουν μόνο απολυτήριο Λυκείου-Ένας στους πέντε λαμβάνει επίδομα ανεργίας
Νέα δεδομένα για το προφίλ των ανέργων έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Ιούλιο. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, την αρνητική πρωτιά κατέχουν τα άτομα ηλικίας από 30 έως 54 ετών, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες και όσοι διαθέτουν μόνο απολυτήριο του Λυκείου. 
Συγκεκριμένα, στους 863.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, 515.000 είναι οι γυναίκες και 313.000 οι άνδρες.
Την ίδια στιγμή ένα στους δύο είναι ηλικίας 30 έως 54 ετών.
Μάλιστα, μόνο ένας στους πέντε λαμβάνει το επίδομα ανεργίας.
Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ το ποσοστό των ανέργων ηλικίας κάτω από 30 ετών δεν ξεπερνά το 26,99%, ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ίδια κατηγορία καταγράφουν ποσοστό της τάξεως του 58,8%.
Άρα μόνο ένας στους δύο νέους ανέργους βλέπει κάποιον σοβαρό λόγο να εγγραφεί στα μητρώα του Οργανισμού.
Σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης περίπου ένας στους δύο διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου, 287.000 έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και 159.000 έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου.
Θύμα της οικονομικής κρίσης έχουν πέσει και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η ανεργία φέρεται να τα επηρεάζει.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ΙΚΑ,ΟΑΕΕ και ΟΓΑ «έχασαν» 474.384 ασφαλισμένους μέσα στην τελευταία οκταετία.


Read more: http://www.newsbomb.gr