ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»: ακυκλοφόρητο CD, μαζί με Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου!

«ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»: ακυκλοφόρητο CD, μαζί με Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου!

μουσική: Γ. Ζουγανέλης - στίχοι: Κ.Χ.Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος)

τραγουδούν: Λαζόπουλος, Μπουλάς, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη, Ζουγανέλης


Στις 29 Σεπτεμβρίου, κάθε Ελληνας έχει ακόμη έναν σημαντικό λόγο να βάλει την κυριακάτικη εφημερίδα Το ΧΩΝΙ στο σπίτι του: Αυτή τη φορά, την αλήθεια δε θα μπορείτε απλώς να τη διαβάσετε, αλλά και να την ακούσετε!

Το CD - τομή στο δράμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ» των Γιάννη Ζουγανέλη και Κ.Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου) κυκλοφορεί για πρώτη φορά μαζί με Το ΧΩΝΙ! Με 14 αντιμνημονιακά τραγούδια, βάζει το δάκτυλο στην πληγή της Ελλάδας με στόχο να ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ τους Έλληνες!

Λαζόπουλος, Μπουλάς, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη και ο ίδιος ο Ζουγανέλης. Όλοι αυτοί σε ένα CD... Αυτό που θα βρείτε στις 29 Σεπτεμβρίου ΜΟΝΟ Στο ΧΩΝΙ.

Το καφενείο «Η Ελλάς»
Πουλήθηκε μισοτιμής
Στο νταβατζή της γειτονιάς
Στη λέρα της διαπλοκής
Σ' ένα νονό της ρουφιανιάς
Σε σπείρα με λαμόγια
Και στο κλουβί του μπόγια...

...τραγουδά ο Λάκης Λαζόπουλος, σε στίχους Κώστα Γεωργουσόπουλου και μουσική Γιάννη Ζουγανέλη στην εκπληκτική «Μπαλάντα του καφενείου», που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν Ελληνα! (Πάρτε μια πρώτη γεύση: http://youtu.be/huTohH-UAk0).

Να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για «ακόμη ένα CD εφημερίδας», αλλά για μια μουσική γροθιά που ενώνει τη δύναμη της με Το ΧΩΝΙ, για να φωνάξουν μαζί ένα βροντερό «Ως Εδώ!» στον κατήφορο της ελληνικής κοινωνίας.

Μια μουσική συλλογή που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά με την κυριακάτικη εφημερίδα Το ΧΩΝΙ και δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι Έλληνα. Τραγούδια που αφυπνίζουν, μελωδίες που χαλυβδώνουν τη διάθεση για ανατροπή, στίχοι που λένε όλη την αλήθεια για το σήμερα και εκφράζουν την προσδοκία για το αύριο!

ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ: Στο ΧΩΝΙ της 29ης Σεπτεμβρίου.


Ο Κ. Γεωργουσόπουλος προλογίζει το ακυκλοφόρητο CD «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»

Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στη Γαλλία κάποιοι αξιωματικοί των SS επισκέφτηκαν το ατελιέ του Πικάσο στη νότια Γαλλία. Τους δέχτηκε δύσθυμος όταν έφτασαν μπροστά στο καβαλέτο που υπήρχαν τα σχέδια για την «Γκουέρνικα», τον πίνακα που ζωγράφισε για να καταγγείλει τον βομβαρδισμό ενός ειρηνικού ισπανικού χωριού από τη Γερμανική αεροπορία, ένας αξιωματικός τον ρώτησε: «Εσείς το φτιάξατε αυτό;», ο Πικάσο απάντησε: «Όχι, εσείς».

Ο Σαίξπηρ έγραψε στον «Άμλετ» πως το θέατρο είναι ο καθρέφτης, όπου η κοινωνία βλέπει το πρόσωπό της και ο μεγάλος Ρώσος σατιρικός Γκόγκολ όταν κατηγορήθηκε για τις καρικατούρες των αντιηρώων του στον «Επιθεωρητή» δήλωσε: «Γιατί χτυπάτε τον καθρέφτη; Mαστιγώστε το πρόσωπο σας».

Η σάτιρα από την εποχή του Αριστοφάνη, που τόλμησε να γελοιοποιήσει ακόμη και τον Σωκράτη έως τον Σουίφτ, τον Μολιέρο, τον Μαρκ Τουαίην, τον Ντε Φιλίππο και σε μας από τα σατιρικά του Σολωμού έως τον Λασκαράτο και τον Σουρή και ως τον Σακελλάριο και τον Ψαθά, ως τον Λαζόπουλο είναι ο καθρέφτης, έστω ο παραμορφωτικός, που απεικονίζει τα στρεβλά της εποχής μας, όλου του φάσματος από την οικονομία και την πολιτική ως την δικαιοσύνη και τον πολιτισμό.

Τα σατιρικά κείμενα αυτού του CD μελοποιημένα από έναν θεσμικό συνθέτη και περφόρμερ της σημερινής Ελλάδας που αντιστέκεται είναι προϊόντα κυρίως καημού για ότι χάσαμε και όσα κληροδοτούμε στα παιδιά μας.

Το σημαντικό επιτελείο ερμηνευτών που τα ερμηνεύει ας γίνει η γέφυρα για να γίνει η εθνική κατάθλιψη τύψη, μετάνοια και προσδοκία αναστάσεως, αν ακόμη στην εποχή των παγετώνων υπάρχουν ακόμη θαύματα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο μεγάλο Έλληνα γελοιογράφο Κώστα Μητρόπουλο που μας χάρισε το σκίτσο του φακέλου.

Κώστας Γεωργουσόπουλος
Κ. Χ. Μύρης
Μάρτιος 2013