ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«ΒΟΜΒΑ» ΤΗΣ DIE ZIET: «Ο Βενιζέλος ζήτησε να μαγειρευτεί το έλλειμμα»

«ΒΟΜΒΑ» ΤΗΣ DIE ZIET: «Ο Βενιζέλος ζήτησε να μαγειρευτεί το έλλειμμα»
Κόντεψε να πέσει από την καρέκλα ο Άσμουσεν όταν άκουσε το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«Βόμβα» μεγατόνων ρίχνει στο Μέγαρο Μαξίμου η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Γ. Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, να ''μαγειρέψει'' τα στοιχεία του ελλείμματος.
Το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στο γεύμα που παρέθεσαν στον Άσμουσεν μέσα στο Μαξίμου, όταν επισκέφτηκε τη χώρα μας στις 22 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε όταν άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς
Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αναφέρουμε πως το ρεπορτάζ της Die Zeit δεν είναι ανώνυμο αλλά το υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν.
Διαβάστε αναλυτικά τι ακριβώς αναφέρει η Die Zeit για την επίσκεψη του Άσμουσεν στο Μαξίμου και τη συνάντηση του με τον Ε. Βενιζέλο:
«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. “Reorganise the figures”, είπε.
Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ‘παλιάς Ελλάδας’. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «ο Αντ. Σαμαράς εξαφανίστηκε στα ενδότερα του Μαξίμου».