ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 25  Οκτωβρίου  2013




                           

Σταθμό στην ιστορία του ελληνικού έθνους αποτελεί η 28η Οκτωβρίου 1940. Το ηρωικό  «ΟΧΙ» επιβεβαίωσε το θάρρος, το σθένος, τη δύναμη ψυχής,  την τόλμη, τη φιλοπατρία, τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό και μας υπενθυμίζει το χρήσιμο δίδαγμα ότι με όπλο την αποφασιστικότητα και την ισχυρή θέληση  όλα επιτυγχάνονται.


Σήμερα που η Ελλάδα και εμείς οι Έλληνες διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, το « ΌΧΙ» του  ΄ 40 στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας, νίκης και αισιοδοξίας. Με ενότητα,  ομοψυχία και πίστη στις ικανότητές μας,  μπορούμε να αντισταθούμε στις σημερινές προκλήσεις και να προχωρήσουμε σ ΄ένα καλύτερο αύριο. Με πυξίδα τα ιδανικά τα οποία ενέπνευσαν τους μαχητές  του ΄ 40,  ας πεισμώσουμε και ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας επιβληθεί.


Τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη όσων  αρνήθηκαν  να συμβιβαστούν , τη  μνήμη όσων θυσίασαν τη ζωή τους για ελευθερία, για εθνική ανεξαρτησία, για  δημοκρατία, για  αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για αξίες και ιδανικά, ορθώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού και της βίας.


Έχουμε χρέος να  εξάρουμε την υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα για την οποία πολέμησαν, να αξιοποιήσουμε τα ιστορικά διδάγματα, να διατηρήσουμε  την εθνική μας μνήμη,  καθώς αυτή αποτελεί ισχυρό εφόδιο για να σχεδιάσουμε το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον μας, να χαράξουμε πολιτικές με γνώμονα την ανάπτυξη, την ανάταση της οικονομίας, την ευημερία, τη σταθερότητα καθώς και τη δημιουργία  των κατάλληλων προϋποθέσεων με σοβαρότητα και ευθύνη που θα οδηγήσουν τη χώρα μας μπροστά.

                                         
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου