ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακίστηκαν οι Ρομά «γονείς» της μικρής Μαρίας

roma-maria-profulakisteoi-570
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Λάρισας οι Ρομά που κατηγορούνται για την υφαρπαγή της μικρής Μαρίας.
Οι εξηγήσεις που έδωσαν οι δυο κατηγορούμενοι  δεν έπεισαν τις αρχές, με αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγελέας με σύμφωνη γνώμη να διατάξουν την προσωρινή τους κράτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι των Ρομά υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων, περιγράφοντας 5 διαφορετικά σενάρια για το πως βρέθηκε η μικρή Μαρία στα χέρια τους.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι όταν ο Βούλγαρος, Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντρφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.