ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε; – Πέννες με μοτσαρέλα,ντοματίνια,βασιλικό και προσούτο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο σε Βασίλης Παναγόπουλος έκλεψε τον Ακάκιο και μας δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για ένα ακόμη γευστικό πιάτο.
Υλικά:
Για 2 άτομα θα χρειαστούμε: 160γρ. πέννες, 8 ντοματίνια, 6-7 φύλλα βασιλικού, ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος 350μλ,λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ένα πακετάκι φρέσκια μοτσαρέλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι για πιο έντονη γεύση, λίγο πάπρικα, τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα και 4 φέτες προσούτο

Διαδικασία:
Bράζουμε τις πέννες για περίπου 8 με 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο κ σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μας και τα φύλλα βασιλικού σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά για να αρωματιστεί το λαδι μας!
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και κόκκινη πάπρικα για να ροζίσει η κρέμα μας.
Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες και τα ντοματίνια τα οποία έχουμε κόψει στην μέση και σιγοβράζουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Σημειώστε πως θα πρέπει τα υλικά να γίνουν ένα δεμένο μίγμα και η κρέμα γάλακτος να μην είναι νερουλή, οπότε ανάλογα την ποιότητα της κρέμας μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω.
Ένα βήμα πριν δέσει η κρέμα, ρίχνουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας μας και το προσιούτο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά για περίπου 2 λεπτά και λίγο πριν λιώσει η μοτσαρέλα ρίχνουμε ακόμα 4 με 5 φύλλα βασιλικού για πιο έντονο άρωμα.
Την ώρα που θα σερβίρουμε, είναι καλό να γνωρίζετε πως το προσιούτο και την μοτσαρέλα καλύτερα να τα ρίξετε στο τέλος για να έχουν ζουμερή και έντονη γεύση.
Μια εύκολη κ γευστικότατη μακαρονάδα που θα απογειώσει ουρανίσκους!
Tip: Όταν βλέπουμε οτι για κάποιο λόγο δεν δένει η κρέμα μας, ρίχνοντας παρμεζάνα η κάποιο άλλο τριμμένο τυρί και έρχεται στην μορφή που θέλουμε.