ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Βίβα Μέξικο! – Πως να φτιάξεις τα νοστιμότερα μπουρίτο με κιμά

burrito-570
Τώρα τα σορμπρέρο κρεμάστε τα ψηλά. Όλη η γεύση της Μεξικανικής κουζίνας στο πιάτο σου!

Για μερίδα 4 ατόμων θα χρειαστούμε:
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
Τορτίγιες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ποτήρι του νερού τομάτα τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
2-3 γαρύφαλλα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Για τη σάλτσα ντομάτας:
3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μετά από λίγο σοτάρετε καλά και τον κιμά, χαμηλώνετε τη φωτιά και κλείνετε για λίγο την κατσαρόλα έτσι ώστε να ψηθεί καλύτερα ο κιμάς. Μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, λίγο νεράκι, τα μπαχαρικά και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα κιμά να «πιεί» τα υγρά.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας, βάζετε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι σε ροδέλες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
Λίγο πριν σερβίρετε βάζετε τις τορτίγιες μία-μία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ζεσταθούν (λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά είναι αρκετά, προσοχή μην τις κάψετε!). Γεμίζετε τις τορτίγιες με τον κιμά, τυλίγοντάς τις σαν κρέπες. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στα burritos σας τριμμένο τυρί cheddar και μαύρα φασόλια.