ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέα έρευνα: Οι χορτοφάγοι ζουν σημαντικά περισσότερο

tromaktiko (1)Οι άνθρωποι που περιορίζουν την ποσότητα του κρέατος που καταναλώνουν και βασίζουν τη διατροφή τους σε φρούτα και λαχανικά είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν… σε μικρή ηλικία, αναφέρει νέα έρευνα.
Ο ερευνητής Dr. Michael Orlich, από το Loma Linda University στην Καλιφόρνια πιστεύει πως το πόρισμα αυτό ενισχύει σημαντικά όλες τις υπόλοιπες ενδείξεις που δείχνουν την πιθανή ωφέλιμη επίδραση της χορτοφαγικής δίαιτας στην πρόληψη των χρόνιων νόσων και τη βελτίωση της μακροβιότητας.
Για τη νέα έρευνα, ο επικεφαλής ζήτησε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν τις διατροφικές τους συνήθειες και χωρίστηκαν σε κατηγορίες με βάση πόσο συχνά κατανάλωναν γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρι και κρέας.
Από το σύνολο, 8% ήταν χορτοφάγοι, ενώ 29% ήταν χορτοφάγοι που δεν κατανάλωναν ψάρι ή κρέας αλλά κατανάλωναν γαλακτοκομικά και αυγά. Ποσοστό 15% περιστασιακά κατανάλωνε κρέας, περιλαμβανομένου του ψαριού.
Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν πόσοι από τους συμμετέχοντες πέθαναν μέσα σε ένα διάστημα 1 έτους.
Ανακάλυψαν ότι περίπου 7 άνθρωποι πέθαναν ανά 1.000 κρεοφάγους σε ένα χρόνο. Σε σύγκριση, σημειώθηκαν περίπου 5 ή 6 θάνατοι ανά 1.000 χορτοφάγους το χρόνο.
Μάλιστα οι άντρες φάνηκε να ωφελούνται περισσότερο από τη χορτοφαγική διατροφή.