ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Προβληματισμοί στο Μαξίμου από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις…

Προβληματισμοί στο Μαξίμου από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις…
Δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά τα μηνύματα που φτάνουν στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά απ' την ανάλυση κυλιόμενων δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου.
Και αυτή η διαπίστωση έχει εμβάλει σε προβληματισμό και ανησυχία τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, πριν λίγες μέρες στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου είχαν σύσκεψη με δημοσκόπους και αναλυτές ερευνών με τους οποίους συνεργάζονται, για να μελετήσουν τα στοιχεία από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο και ειδικότερα μετά τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.
Αναφερόμαστε σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει και πανελλαδικά και σε ορισμένες μεγάλες περιοχές ή «καίριους» δήμους, δεδομένου ότι τέτοιες έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του επόμενου Μάη.
Τα στοιχεία που κατατέθηκαν και αναλύθηκαν, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, δεν ενθουσίασαν τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Δεν εκπέμπουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την κυβέρνηση.
Κατ' αρχήν, όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει, η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής δεν την έχει περιθωριοποιήσει και σε επίπεδο ψήφων, αφού διατηρεί ένα σκληρό πυρήνα ψηφοφόρων στα επίπεδα των εκλογών του 2012.
Επίσης, όσοι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν την Χρυσή Αυγή πάνε κατά πλειοψηφία στην «αδιευκρίνιστη» ψήφο και όχι στη Ν.Δ., όπως ήλπιζε το Μαξίμου.
Ακόμα, η κυβέρνηση φαίνεται να εισπράττει φθορά από χειρισμούς της οι οποίοι το λιγότερο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ατυχείς, όπως αυτοί που αφορούν στο πετρέλαιο θέρμανσης, το νέο φόρο για τα ακίνητα ή τις διαρροές για νέα μέτρα για το ασφαλιστικό.
Διαρροές, να επισημάνουμε, που τρέχει τώρα η κυβέρνηση να τις διαψεύσει με τους πλέον αρμόδιους υπουργούς, αλλά ήδη έχει εισπράξει φθορά με αποτέλεσμα να ασκείται έντονη κριτική για συγκεκριμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς ενώ ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται οργισμένος.
Το σημαντικό, απ' τις έρευνες προκύπτει ότι έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα ανοχής προς την κυβέρνηση σε ζητήματα που έχουν σχέση μα τα οικονομικά των νοικοκυριών, τους φόρους, τα θέματα που σχετίζονται με συντάξεις ή την καθημερινότητα του πολίτη.
Κάτι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως δεν περνά στο λαό η γραμμή και η θεωρία των «δύο άκρων», που ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί επικοινωνιακή προτεραιότητα για το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Μάλλον για ορισμένους εκ του επιτελείου του...
Επίσης, πολύ άσχημη είναι η εικόνα και για το ΠΑΣΟΚ όπως προκύπτει απ' τις έρευνες και αυτό είναι που προξενεί επιπλέον προβληματισμούς, αφού πρόκειται για τον μοναδικό κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ.
Ακόμα μάλιστα χειρότερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων πιστεύει ότι η Ν.Δ. λειτουργεί σαν «πλυντήριο» του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό επιδεινώνει την συνολικότερη δημοσκοπική εικόνα...
Κατά τις πληροφορίες μας, όλα αυτά τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος και απ' την συνολικότερη λειτουργία της κυβερνητικής μηχανής, ενώ οι σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι διαρκείς απαιτήσεις για την κάλυψή του και το εξαιρετικά κακό κλίμα στις Κ.Ο. της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ένα ακόμα πονοκέφαλο γι' αυτόν, αν και ο ίδιος εκτιμά ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό για την κυβέρνησή του κλίμα..


 http://www.newsbomb.gr/