ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τα «μαζεύει» για Παπούλια και ξαναεκθέτει το ΠΑΣΟΚ ο Πάγκαλος


ta-mazeyei-gia-papoylia-kai-ksanaekthetei-to-pasok-o-pagkalosΜετά την προχθεσινή «βόμβα» ότι και η Ελλάδα παρακολουθούσε αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα το παραλήρημα συνεχίστηκε από τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος σε «έκτακτη εμφάνιση» στον Βήμα FM κλήθηκε να «εξηγήσει» τις προχθεσινές του δηλώσεις.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στον οποίο ο κ. Πάγκαλος
είχε «εκθέσει» και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια καθώς είχε πει πως το αδίκημα των παρακολουθήσεων έγινε προ 20ετίας και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε αναδίπλωση ως προς τις ημερομηνίες λέγοντας πως μιλούσε για την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών δηλαδή την περίοδο 1996-1999.

«Ό,τι είπα», δήλωσε, «το είπα για την περίοδο που ήμουν εγώ υπουργός Εξωτερικών», δίνοντας έτσι «άφεση» στον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ωστόσο όπως από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το newpost θα πρέπει να σπάσει την «εκκωφαντική σιωπή του» καθώς πρόκειται για θέματα υψίστης ασφάλειας της χώρας που την εκθέτουν και τη θέτουν σε κίνδυνο διεθνώς.

Στη συνέντευξή του πάντως ο κ. Πάγκαλος υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του τονίζοντας: «γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια;», ενώ τόνισε πως «κάναμε ό,τι κάνουνε και όλοι οι άλλοι».

Ο πρώην υπουργός εξήρε το έργο της ΕΥΠ και διευκρίνισε πως ήταν ανάγκη να γίνονται οι παρακολουθήσεις, λόγω του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος», ανέφερε.

Είπε μάλιστα πως η δήθεν προχθεσινή αποκάλυψη δεν είναι κάτι νέο. «Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο», είπε, εξηγώντας πως πολλοί δημοσιογράφοι που έχουν σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία είχαν ενημερωθεί από τους αμερικανούς όταν εκείνοι το αντιλήφθηκαν.

Ο πρώην υπουργός μάλιστα απείλησε εμμέσως πως «αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει κόλαση στην Αθήνα», διευκρινίζοντας ωστόσο πως «δεν θα το κάνει».

Ο κ. Πάγκαλος όταν ρωτήθηκε για το ΠΑΣΟΚ είπε πως «παίρνει το πρώτο βραβείο δηλητηριοδέστερων, εμπαθέστερων και κακοηθέστερων επιθέσεων» που του έγιναν ενώ αποκάλυψε πως από τη Χαριλάου Τρικούπη του ζήτησαν να πει πως ήταν μια χιουμοριστική δήλωση.

«Δεν μπορώ να το πω αυτό γιατί το ξέρουν όλοι. Θα αυτογελοιοποιηθώ. Αυτή η ιδέα του ΠΑΣΟΚ ήταν μια μπαρούφα», είπε.

Για τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ είπε πως προβληματίζεται για το γεγονός πως είναι «μισητός από όλους» ενώ για το μέλλον του στη Χαριλάου Τρικούπη απάντησε «μπορείς να αγαπάς αυτούς που σε μισούν»;

Σε ό,τι αφορά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δικηγόρος Άγης Τάτσης, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι το αδίκημα δεν ήταν αυτόφωρο, ενώ για τον ίδιο το δικηγόρο σχολίασε: «Βγήκε σε όλες τις τηλεοράσεις και έγινε γνωστός για ένα 24ωρο».



info kafeneio


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jJRV9ZEi