ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η επέλαση του cyber φλερτ – Διαδικτυακά συνοικέσια η νέα τάση στην Αμερική

Η επέλαση του cyber φλερτ - Διαδικτυακά συνοικέσια η νέα τάση στην Αμερική
Σε ιστοσελίδες γνωριμιών βρίσκουν οι Αμερικανοί το άλλο τους μισό και μάλιστα δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν.
Οι Αμερικανοί ομολογούν πλέον ότι επισκέπτονται τακτικά ιστοτόπους γνωριμιών και ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι γνώρισαν την «αδελφή ψυχή τους» στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Συνολικά, το 11% των Αμερικανών χρηστών του Διαδικτύου —δηλαδή το 9% των ενηλίκων— δήλωσε ότι επισκέπτεται τέτοιους ιστοτόπους. Το 2008 μόλις το 3% παραδεχόταν ότι κάνει χρήση των υπηρεσιών αυτών, αναφέρει η δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Pew.
Η έρευνα αυτή δείχνει επίσης ότι το 66% των ανθρώπων αυτών βρήκαν σύντροφο χάρη σ' αυτούς τους ιστοτόπους ή μέσω εφαρμογών για γνωριμίες. Μάλιστα το 23% δηλώνει ότι ξεκίνησε μια μακροχρόνια σχέση ή προχώρησε ακόμη και σε γάμο με τον σύντροφο που γνώρισε στο Διαδίκτυο.
«Πριν από μια δεκαετία, όταν κάναμε την πρώτη έρευνα για τις γνωριμίες και τις ερωτικές σχέσεις στην ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα αυτού του είδους τους ιστοτόπους και όσοι το έκαναν εμφανίζονταν ιδιαίτερα δύσπιστοι», εξήγησε ο Άαρον Σμιθ, ο υπεύθυνος της έρευνας αυτής. «Μολονότι πολλοί εκφράζουν ακόμη αμφιβολίες, είναι πλέον πιο αποδεκτό να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που γνώρισες στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.
Σχεδόν ο ένας στους δύο χρήστες τέτοιων ιστοτόπων (ποσοστό 53%) υποστηρίζει ότι είναι πιο εύκολο να βρει κανείς το ταίρι του στο Διαδίκτυο παρά στην πραγματική ζωή, γιατί στο Διαδίκτυο μπορεί να έρθει σε επαφή με πολλούς περισσότερους ανθρώπους. Ταυτοχρόνως, παραπλήσιο ποσοστό (54%) λέει ότι "απογοητεύτηκε πλήρως" από μια γνωριμία που έκανε μέσω των σελίδων αυτών και το 28% δηλώνει ότι αισθάνθηκε να παρενοχλείται.
Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής είναι σχεδόν ταυτόσημα με εκείνης που δόθηκε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και έδειχνε ότι το ένα τρίτο των γάμων που τελέστηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ 2005-12 ξεκίνησε από μια διαδικτυακή γνωριμία.
Πάντως το 21% όλων των χρηστών λέει ότι όσοι επισκέπτονται τέτοιους ιστοτόπους μάλλον βρίσκονται "σε απόγνωση".
Η έρευνα του Pew ήταν τηλεφωνική και έγινε σε δείγμα 2.252 ενηλίκων μεταξύ 17 Απριλίου και 19 Μαΐου. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,3%.