ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/eimaste-mia-ellada-video-apo-ellines-tis-diasporas.html#ixzz2hcZbdJYW

eimaste-mia-ellada-video-apo-ellines-tis-diasporas
Το νέο βίντεο του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα που ονομάζεται «The Hellenic Initiative», ο οποίος δημιουργήθηκε από Έλληνες της διασποράς, περιλαμβάνει πάρα πολλούς διάσημους και μη, Έλληνες αλλά και ξένους με ελληνική καταγωγή, που μιλούν για την αισιοδοξία του να είσαι Έλληνας, για την ανάγκη των Ελλήνων να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να καταφέρουν να γίνουν πάλι ένας λαός με όραμα. Και προτρέπουν τον θεατή να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή.
Είναι ένα συγκινητικό βίντεο που βοηθάει την καμπάνια του Hellenic Initiative, ενός οργανισμού που βοηθάει τους Έλληνες και στον οποίο συμμετέχουν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι όπως ο Bill Clinton.
Το «The HellenicInitiative» ιδρύθηκε το 2012 από Έλληνες της διασποράς που θεώρησαν ότι πρέπει να απαντήσουν στην οικονομική κρίση που βάθαινε. Τρεις οι βασικοί άξονες του Hellenic Initiative σύμφωνα με τους ίδιους είναι οι εξής:
«Πρώτον, είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στην Ελλάδα, με τα ελαττώματα της. Αφιερώνουμε χρόνο, ενέργεια και δυναμικό για να χτίσουμε networks και να την βοηθήσουμε να βρει νέο μέλλον».
«Δεύτερον, είναι μια επένδυση αυτό που κάνουμε και όχι φιλανθρωπία. Επενδύουμε στους ανθρώπους και στις ιδέες, μη - κερδοσκοπικών και νέων επιχειρηματιών.
«Τρίτον, δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Αλλά γνωρίζουμε ότι στην παγκόσμια κοινότητα που μας περιβάλλει, μπορούμε και εμείς να συμβάλλουμε για να γίνει η Ελλάδα ένα κέντρο δυνατό, και θα το χτίσουμε μαζί».
Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια και 650.000 δολάρια έχουν δοθεί σε οργανισμούς όπως τα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ, Πράξις και Αποστολή.

πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/eimaste-mia-ellada-video-apo-ellines-tis-diasporas.html#ixzz2hcZXuvQR