ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αυτοί έκαψαν τους ανθρώπους στην Marfin-Ήθελαν να σκοτώσουν σύμφωνα με το βούλευμα

marfin-dolofonia-570
Στην επιφάνεια έρχεται ξανά το τραγικό περιστατικό στην MARFIN όπου έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι (η μία γυναίκα ήταν έγκυος), τρία χρόνια μετά.
Αποκαλυπτικό για την υπόθεση είναι το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο δημοσιεύει η Real News, καθώς σε αυτό βλέπουμε τα ονόματα των φερόμενων ως δραστών αλλά και έρχονται στο φως λεπτομέρειες από την  επίθεση που ήταν άγνωστες μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως δράστης της επίθεσης κατηγορείται να είναι ο Θεόδωρος Σίψας ο οποίος αναμένεται να δικαστεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα οι δράστες της επίθεσης είναι μέλη σκληρού πυρήνα αντιεξουσιαστών καθώς έχουν προσαχθεί δεκάδες φορές στην Κρατική Ασφάλεια κατά την διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων» και δυνάμεων των ΜΑΤ στο Κέντρο, ως ύποπτοι για εκτόξευση βομβών μολότοφ και άλλων αντικειμένων κατά αστυνομικών. Παράλληλα κατά την διάρκεια του δεύτερου κύκλου ερευνών σχετικά με την δράση των Πυρήνων της Φωτιάς, τα ονόματα των δύο κατηγορουμένων καταγράφηκαν σε πληροφοριακό σημείωμα της Αντιτρομοκρατικής γιατί είχαν στενές σχέσεις με τρεις από τους μετέπειτα προφυλακισμένους για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή, όμως δεν προέκυψε ποτέ κανένα στοιχείο πως οι κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της τράπεζας είχαν σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Από την άλλη, κατηγορούμενος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός, όπου κινδύνευσαν συνολικά 24 άτομα, είναι ο Παύλος Αντρέεβ. Ο άνδρας αυτός κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Η επίθεση
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο οποίο δημοσιεύεται το βούλευμα οι δράστες: «Στην Αθήνα 5/5/2010, ο Θεόδωρος Σίψας ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας  εκ προθέσεως και απο κοινού με έτερους δύο αγνώστους εισέτι δράστες σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ. 23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών αγνώστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου στο ίσογειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία MARFIN-EGNATIA BANK και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό - βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της Αγγελική Παπαθανασίου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη».
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα: «Σύμφωνα με τους δικαστές, ο Θ. Σίψας ενεργώντας με ακόμα δύο δράστες (που δεν κατάφερε να εντοπίσει η ανάκριση) είχε πρόθεση να σκοτώσει όχι μόνο τρεις αλλά και τους ΄ευρισκόμενους εντός του εν λόγω διώροφου κτηρίου -24 άτομα- πλην όμως η πράξη του αυτή δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση και υπαναχώρηση αλλά ένενα εξωτερικών εμποδίων και δη εξαιτίας ότι τα ανωτέρω 24 άτομα κατόρθωσαν μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς να απομακρυνθούν από το ως άνω φλεγόμενο κτήριο...΄».
Οι δικαστές σημειώνουν πως οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες βήμα βήμα και υπήρχε ολόκληρη ομάδα που εκτελούσε το σχέδιο εφοδιασμένη με ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και σακίδια ωμοπλάτης και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Η εν λόγω ομάδα λίγο πριν την επίθεση είχε συνάντηση στο μέσο της Σταδίου όπου και συντόνισε τις επιθέσεις.
Φωτογραφία: Eurokinissi