ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία θα παρασύρει το δεύτερο κύμα κινητικότητας – Φεύγουν 12.500 υπάλληλοι

axiologisi-dimosioi-ypalliloi-570
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014. Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Την ίδια ώρα αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.
Για το εάν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν συζητήθηκε και σχολίασε ότι «έχει καταντήσει κωμικό». Ήδη, είπε ο κ. Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ένα απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, όπως είπε, ανοίγει άλλο μέτωπο γιατί υπερασπίζεται τους οφσετάδες. «Απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.