ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Εχουμε 1.500.000 ανέργους και αφήνουν κονδύλια δισεκατομμυρίων στα αζήτητα

Δε φτάνει που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, που αυτή τη στιγμή οι άνεργοι στη χώρα αγγίζουν το 1.500.000, οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν το χαβά τους. Τα κονδύλια που δόθηκαν στη χώρα μας για την καταπολέμηση της ανεργίας που δεν μπόρεσε να απορροφήσει, ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα επρόκειτο να εισπράξει από το Ευρωπαϊκο Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), τα τελευταία έξι χρόνια περί τα 4.312.800.403 ευρώ. Επρόκειτο για χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία υποτίθεται θα πήγαιναν για γην καταπολέμηση της ανεργίας.
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από τις ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη είχε απορροφήσει μόνο το 49%. Ουτε καν δηλαδή τα μισά και μετά ζητούν από τον ελληνικό λαό να κάνει θυσίες όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να πράξουν τα δέοντα.
Και το χειρότερο όλων δεν είναι ότι τα χρήματα αυτά δεν κατάφεραν να αξιοποιηθούν αλλά ουσιαστικά ότι τα κάνουμε δώρο στους Γερμανούς. Και αυτό διότι με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς, τα ποσά που αναλογούν στα κράτη-μέλη και δεν χρησιμοποιούνται επιστρέφουν στις χώρες που έχουν καθαρή συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Πιο απλά στη Γερμανία, η συμμετοχή της οποίας στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ανέρχεται στο 30%. Τελικά στον κ. Σαμαρά και το επιτελείο του αξίζουν συγχαρητήρια, για το περίφημο success story.