ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΟΨΙΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ (Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ )

Αφού «λούφαξαν» για πολλά χρόνια - ενώ η καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς προχω-ρούσε με γοργούς ρυθμούς.
Αφού βολεύτηκαν στην αγωνιστική τους απραξία – ενώ κάθε χρόνο το  αγροτοκτηνοτροφικό εισόδημα, ανεξάρτητα από περιοχή & προϊόν, δεν μπορούσε να ζήσει χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.
Αφού ανέχτηκαν, εξωράϊσαν και διαφήμισαν με μια σειρά από ακριβά πληρωμένες εκδηλώ-σεις-ημερίδες όλες τις αντιαγροτικές προβλέψεις & Κανονισμούς της ΚΑΠ της ΕΕ – ενώ αυτοί μιλού-σαν & κατάφερναν να σταματήσουν τις πιο δυναμικές καλλιέργειες της χώρας μας, έβαζαν πλαφόν & πρόστιμα συνυπευθυνότητας, αύξαιναν καθημερινά το κόστος παραγωγής,κατάκλυζαν με ομοειδή εισαγόμενα και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα τη ντόπια παραγωγή.
Αφού διέλυσαν το Συνεταιριστικό & Συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας – ενώ οι μικρομε-σαίοι αγρότες είχαν την ανάγκη συντονισμού, συνεργασίας και οργανωμένης αντίδρασης στις πολι-τικές που υλοποιούσαν την εξαφάνισή τους.
Έρχονται με περίσσιο θράσος και ξαναεμφανίζονται σαν τους «υπερασπιστές της αγροτιάς», που οργανώνουν συσκέψεις στα γραφεία τους στην Αθήνα για «συντονισμό συσπείρωσης και ανα-τροπής της πολιτικής φορολόγησης των αγροτών με αγωνιστικές συγκεντρώσεις».
Βγήκαν από το καβούκι της ανυπαρξίας τους οι «όψιμοι αγωνιστές της αγροτιάς» !
Ορισμένοι αυτοδιαλύθηκαν ( ΣΥΔΑΣΕ ) φοβούμενοι οικονομικό έλεγχο, οι άλλοι όμως επιμέ-νουν να θέλουν να εκπροσωπούν το αγροτικό κίνημα βάζοντας το «σε νέες σύγχρονες βάσεις», προ-σπαθώντας να σώσουν το τομάρι τους & τις άνετες καρέκλες τους ( ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ ), «καθοδη-γώντας» μάλιστα στα βήματά τους την Πανελλ.Ένωση Νέων Αγροτών ( ΠΕΝΑ ) & την Πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος.
           Είναι οι ξεπουλημένοι αγροτοπατέρες, που στέκονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια εχθρικά απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Το μόνο που έκαναν, ήταν  να ξεκοκαλίζουν  τα χρήματα με τα οποία τους πριμοδοτούσε η εκάστοτε Κυβέρνηση και  τα οποία προέρχονται από εισφορές των  αγροτών για την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ. Τους αμείβουν οι κυβερνήσεις για να συκοφαντούν τους αγροτικούς αγώνες και να στέκονται κυματοθραύστες της αγανάκτησης, ώστε να μην γίνονται τέτοιοι αγώνες.
Ο μονόδρομος όμως για την αγροτιά σηματοδοτήθηκε και από τις δεκάδες δυναμικές κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα, με τον αγωνιστικό πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων όλης της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
Η ΠΑΣΥ καλεί την μικρομεσαία αγροτιά - μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττο-νται από αυτή την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική - τους χιλιάδες αγρότες που  συμμετείχαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, αλλά και νέους αγωνιστές, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να αντι-σταθούν στην νέα λαίλαπα των άγριων μέτρων που έρχονται ( άγρια φορολόγηση των αγροτών, χαράτσωμα των χωραφιών, νέα αυξημένα χαράτσια σε ΕΛΓΑ-ΟΓΑ-ΔΕΗ, πετρέλαιο, γεωτρήσεις, σταυλικές εγκαταστάσεις, κλπ).
         Με αφετηρία την πανελλαδική σύσκεψη Ομοσπονδιών, Αγρ.Συλλόγων, Συντονιστικών Επι-τροπών των μπλόκων, μεμονωμένων αγροτών στις 24 Νοέμβρη στη Λάρισα, να προχωρήσουνε σε Συσκέψεις-Συζητήσεις ενημέρωσης-Τοπικές Συγκεντρώσεις & Αγωνιστικό Συντονισμό αντίδρασης στη λαίλαπα των νέων αντιαγροτικών μέτρων, που επιβάλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με εντολή της τρόϊκας και τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ 2014 – 2020 της ΕΕ.

                                                                                                          Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ