ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει ινδικό κοτόπουλο με ρύζι!

kotopoulo2-570
O Άκης Πετρετζίκης σου μαθαίνει να φτιάχνεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο του κόσμου!

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 κούπα γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού κύμινο τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Για το κοτόπουλο

4 ολόκληρα πόδια κοτόπουλο (όχι μόνο τα μπούτια) κομμένα στα 2
10 φασολάκια κάρδαμου (κακουλέ) σπασμένους λίγο
1 ξύλο κανέλας
1 κομμάτι τζίντζερ γύρω στα 7 εκατοστά κομμένο σε ροδέλες
1 κ. γλυκού κύμινο άκοπο
1 ζωμό κότας MAGGI «Σαν της μαμάς»
νερό για να βράσουμε το ρύζι
αλάτι και πιπέρι
3 κ. σούπας βούτυρο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σε λεπτές λωρίδες
1 - 2 μικρά φρέσκα τσίλι χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
350 γρ. ρύζι μπασμάτι
1/2 κ. γλυκού σαφράν
μια καλή χούφτα σταφίδες
μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Ανακατεύω σε ένα μπολ το γιαούρτι με το σκόρδο, το κύμινο και τον μαϊντανό και διορθώνω με αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται. Αυτή είναι μια δροσερή σάλτσα ότι πρέπει να την αψάδα του φαγητού.

Για το κοτόπουλο
Παίρνουμε τα πόδια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε με χαρτί και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε τον κάρδαμο, την κανέλα, το τζίντζερ, το ζωμό και το κύμινο και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Βάζουμε το νερό να βράσει και αφήνουμε τα αρωματικά εκεί μέσα με το νερό να σιγοβράζει για 15 λεπτά έως 30. Αφαιρούμε και σουρώνουμε τα μπαχαρικά. Το νερό θα έχει πάρει ένα υπέροχο άρωμα. Σβήνουμε το μάτι. Θα χρειαστούμε περίπου 800 ml ζωμό. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι και σε αυτό λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σε αυτό το μείγμα σοτάρουμε το κρεμμύδι και αφού πάρει αρκετό χρώμα για 8 - 10 λεπτά ρίχνουμε το τσίλι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρωματιστούν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ αφού ρίξουμε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά στη φωτιά. Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα μπολ να ξεκουραστεί. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα υλικά και να φτιάξουμε το φαγητό μας. Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ρύζι ανακατεμένο με τις σταφίδες και το σαφράν. Από πάνω βάζουμε το κρεμμύδι σε μια ωραία στρώση. Ρίχνω το καυτό ζωμό και από πάνω βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά με μια ώρα.