ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

«Άδωνι πούλα βιβλία και άσε την Υγεία»

Γιατροί και διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν νωρίτερα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας, φωνάζοντας στον υπουργό Υγείας, «Άδωνι πούλα βιβλία και άσε την Υγεία», στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους έως και τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην απεργία συμμετέχουν σήμερα και αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.
Στη συνέχεια, γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.
«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.
Έτοιμος για κινητοποιήσεις δηλώνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και της νοσοκομειακής περίθαλψης». Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.