ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τελευταία προειδοποίηση σε οφειλέτες του ΙΚΑ – Ξεκινούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

ika-kinitikothta-570.jpg
Aυστηρές κυρώσεις για όσες επιχειρήσεις παρουσιάζουν αποκλίσεις μετά από τις διασταυρώσεις των δηλωθεισών και των καταβληθεισών εισφορών προβλέπει το σχέδιο του ΙΚΑ που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 Νοεμβρίου.
Μάλιστα όσες επιχειρήσεις παρουσιάσουν τέτοιες αποκλίσεις θα χάνουν το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ δεν είναι άλλος από την είσπραξη 350 εκατομμυρίων ευρώ -που αποτελούν ουσιαστικά και το 35% των εισπράξεων που θα προκύψουν από τις διασταυρώσεις.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του υπουργείου από την 1η Μαρτίου περίπου 200.000 επιχειρήσεις εμφανίζουν αποκλίσεις το ποσό των οποίων φτάνει το ύψος των 700 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι επιχειρήσεις που θα εντοπίζονται να εμφανίζουν διαφορές, θα αποκλείονται από τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Τα πρώτα "ραβασάκια" θα σταλούν κιόλας από την ερχόμενη εβδομάδα προς τους 200.000 οφειλέτες του ΙΚΑ με τη σύσταση να ενταχθούν σε ρύθμιση αλλιώς οι αρμόδιες αρχές θα προχωρούν σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης