ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Δοκιμάστε το Κοτόπουλο Κούνγκ Πάο

sudagh-gia-kineziko-kotopoulo-kung-pao-570
Το κοτόπουλο Κούνγκ Πάο είναι μία κινέζικη συνταγή, εύκολη αλλά και εντυπωσιακή που μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους μπροστά σε αυτόν/ην που θέλετε να εντυπωσιάσετε αλλά και γενικότερα.
Η κινέζικη κουζίνα αποτελείται από εξωτικές γεύσεις που είτε εξιτάρουν είτε δεν αρέσουν. Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μία συνταγή που δεν θα σας απογοητεύσει καθώς δεν έχει ούτε πολύ περίεργη γεύση αλλά ούτε και πολύ αδιάφορη καθώς συγκαταλέγεται κάπου ενδιάμεσα, οπότε αγαπητοί δεν θα απογοητευτείτε, απλά θα εντυπωσιαστείτε.
ΥΛΙΚΑ:
Ένα στήθος κοτόπουλο καθαρισμένο
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/3 της κούπας ψημένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
4 κούπες μαγειρεμένο ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.
2) Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και τοποθετούμε το γουόκ ή το τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο λάδι, περιμένουμε να κάψει και τοποθετούμε το κοτόπουλο.
3) Μαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
4) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πιπέρι για 15 δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
5) Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ξύδι, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
6) Τοποθετούμε το μείγμα που φτιάξαμε στο 5ο βήμα μαζί με το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι. Το συγκεκριμένο φαγητό τρώγεται καλύτερα ζεστό.