ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ξέρεις το Σημείο «Μηδέν»;



            Όλοι ξέρουμε, τα ζήσαμε, τα ζούμε, τα επιτεύγματα της Επιστήμης. Με την νανοτεχνολογία, έκανε άλματα μπροστά. Όμως, όπως προχώρησε τόσο στο Μέλλον, άλλο τόσο, προχώρησε και στο Παρελθόν. Ανακάλυψε και τελικά όρισε το Σημείο «Μηδέν» του Ανθρώπου.

            Κατά μια εκδοχή της Επιστήμης, το Σημείο «Μηδέν» για τον άνθρωπο, είναι η εποχή που «τιθάσευσε» τη φωτιά..... Μέχρι τότε, την ημέρα αγωνιζόταν για τη διαβίωση, δηλαδή την αναζήτηση τροφής - και όχι μόνο - και το βράδυ αγωνιζόταν για την επιβίωσή του, ενάντια στα άλλα ζώα της εποχής ή αν θέλετε Τέρατα.

            Όταν έκατσε γύρω από τη φωτιά, η ζέστα της και η θαλπωρή της, του έδωσε το δικαίωμα, από τη μια να προφυλαχτεί και από την άλλη να σκέφτεται. Συνεπώς, να ξεκινήσει να δημιουργεί και τελικά να μεγαλουργήσει.
           
Σήμερα ο καθένας μας ας αναλογιστεί που βρίσκεται... Πριν το Σημείο «Μηδέν»; Στο Σημείο «Μηδέν»; Ή μετά το Σημείο «Μηδέν»;
           
Σήμερα που βρισκόμαστε; Μήπως γυρίσαμε πίσω, όχι στο 1960, όπως διατυμπανίζουν κάποιοι/ες, αλλά πριν το Σημείο «Μηδέν», σε ψυχολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο;
           
Τι διαφορά υπάρχει στο τότε με το τώρα; Αν με ρωτούσατε θα έλεγα καμμία. Στο αν υπάρχει ή όχι διαφορά, αλλά και τους λόγους γιατί γυρίσαμε, τα αφήνω σε εσάς να βρείτε τις απαντήσεις....
           
Είναι πασιφανές όμως, ότι ο Έλληνας καθημερινά και σε 24ωρη βάση πλέον, αγωνίζεται για τη διαβίωση και επιβίωσή του ενάντια στο Πολυμορφικό, Ασύμμετρο και Πολυεπίπεδο Τέρας. Αγωνίζεται σε ψυχολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν έχει «φωτιά», να νοιώσει τη ζεστασιά, τη θαλπωρή, αλλά και την προστασία, ώστε να σκεφτεί....
           
Στις 21 Νοεμβρίου 2011 μια ομάδα ανθρώπων σαν και εμάς ..... ανακάλυψε τη «φωτιά». Δημιούργησε τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.
           
Στις 10 Νοεμβρίου 2013, στο link που σας παραθέτω, http://www.youtube.com/watch?v=axH2wMhMVTk η ύπαρξή της, έγινε ακόμα ευρύτερα γνωστή.
           









Μια «φωτιά», στην οποία απολαμβάνουμε την «πολιτική ζεστασιά», την «πολιτική θαλπωρή», την «πολιτική προστασία», αλλα και τη δυνατότητα να σκεφτούμε, να μεγαλουργήσουμε ξανά και τελικά ξανά, να ξεφύγουμε από το Σημείο «Μηδέν», στο οποίο μας έχει φέρει το πολιτικό κατεστημένο.
           
Με Νέο Ύφος και Ήθος ενάντια στο Τέρας.

            Εσείς θα συνεχίσετε να είστε .....πριν το Σημείο «Μηδέν» ;;;

            Ευάγγελος Αθανασιάδης
            Συνταγματάρχης ε.α

            Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας evangath@gmail.com