ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μυήστε το παιδί σας στα ομαδικά αθλήματα

Η σημερινή γενιά παιδιών αντιμετωπίζει τη χειρότερη μορφή οκνηρίας στην ιστορία. Αν αποφασίσετε να τους δώσετε μια καλή δικαιολογία για να αθληθούν, προτιμήστε τα ομαδικά αθλήματα.
Η ενασχόληση με αυτά θα προσφέρει κοινωνικά, συναισθηματικά και σωματικά οφέλη στο παιδί.
το να είσαι μέρος μιας αθλητικής ομάδας
απαιτεί εξάσκηση, υπομονή και επιμονή
Κάθε γονέας γνωρίζει ότι ένα παιδί μπορεί να γίνει εξαιρετικά εγωκεντρικό.

Ωστόσο, μια τέτοια συμπεριφορά παραμερίζεται όταν πρόκειται για ομαδικά αθλήματα.

Τα παιδιά αρχίζουν να σκέφτονται την ομάδα ως ένα ομοιογενές σύνολο, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους ως μονάδα. Επιπλέον, μαθαίνουν να είναι χαρούμενοι για τις επιτυχίες των άλλων παικτών, επειδή βλέπουν ότι ωφελούν την ομάδα.

Ένας αφοσιωμένος, προσεκτικός και ικανός προπονητής μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στα παιδιά.

Στην πραγματικότητα, μερικές φορές το παιδί ίσως ανταποκριθεί καλύτερα στον προπονητή παρά στους γονείς του. Όταν τα παιδιά έχουν θετικές εμπειρίες από τους προπονητές τους, θα συνεχίσουν να αναζητούν και να συμβουλεύονται άτομα που μελλοντικά θα τα βοηθήσουν στο σχολείο, στη δουλειά και σε άλλες περιπτώσεις της ζωής τους.

Όπως ακριβώς εξασκούνται στην ορθογραφία και στα μαθηματικά, τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι το να είσαι μέρος μιας αθλητικής ομάδας απαιτεί εξάσκηση, υπομονή και επιμονή. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα του δώσουν σημαντικά μαθήματα για τη μετέπειτα ζωή του.

Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, τα ομαδικά αθλήματα είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά ως γονείς με το παιδί σας, εμψυχώνοντάς το και περνώντας πολύτιμο χρόνο μαζί του. Αυτό θα αποτελέσει για εσάς ένα ευχάριστο διάλειμμα από το ρόλο του γονέα και θα σας κάνει να νιώσετε ξανά παιδιά.

hamomilaki.blogspot.gr