ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Οι Νορβηγοί βρήκαν το μυστικό για τον «ευτυχισμένο γάμο»

Οι Νορβηγοί βρήκαν το μυστικό για τον «ευτυχισμένο γάμο»
Το μυστικό για έναν μακροχρόνιο και ευτυχισμένο γάμο δεν είναι η υπομονή, δεν είναι το χιούμορ, δεν είναι τα κοινά ενδιαφέροντα ούτε η δίκαιη κατανομή των υποχρεώσεων που συνεπάγεται ο έγγαμος βίος, αλλά τα ερωτικά ραντεβού. 
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύει η νέα υπουργός Παιδιών Ισότητας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της Νορβηγίας Σολβεϊγκ Χόρνε, η οποία αποφάσισε να προωθήσει τα ερωτικά ραντεβού ως μέσο μείωσης των διαζυγίων, το ποσοστό των οποίων είναι στην Νορβηγία ξεπερνά το 40%. Σε δηλώσεις της η νορβηγίδα υπουργός μέλος του ακροδεξιού Κόμματος της Προόδου και διαζευγμένη και ίδια, εξήγησε ότι το μέτρο αποσκοπεί στο να πείσει τα ζευγάρια της Νορβηγίας ότι είναι σημαντικό για την σχέση τους να ζουν μερικές ώρες την εβδομάδα όχι ως σύζυγοι ή γονείς, αλλά ως εραστές.
«Η αδελφή μου ζει στις ΗΠΑ και μου είπε ότι μια φορά την εβδομάδα βγαίνει ραντεβού με τον άνδρα της και ότι αυτό έχει πράγματι αποτέλεσμα. Αυτό δεν συμβαίνει στην Νορβηγία αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή ιδέα για να μην διαλύονται οι γάμοι», σχολίασε η Υπουργός.