ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΜΚΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ 
28ης Οκτωβρίου 9  /  60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλέφωνο   : 23510 23211
Φαξ             : 23510 25124
Κινητό         : 693 6000020

                                                                                        Κατερίνη 18 Νοεμβρίου 2013

                                                        ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

    Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η  Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, σχετικά με το " ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ ", υποχρεούμεθα να απαντήσουμε τα παρακάτω:
    Το " ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ " αποτελεί πνευματικό προσκλητήριο και όχι επιχειρηματική πρόταση ! Έρχεται να επιμεληθεί την αφύπνιση και συνεπώς την κινητοποίηση μιας τοπικής κοινωνίας που ως υπεύθυνη μιας ασύγκριτα προικισμένης περιοχής οφείλει και χρειάζεται να ξεπεράσει τους ισχύοντες παραλογισμούς περί του άκρατου κέρδους και να μοχθήσει επιτέλους για το καλύτερο Άνθρωπο - Πολίτη μέσα στο καλύτερο Περιβάλλον.
    Η προσπάθεια μας έγκειται στην προβολή του τόπου μας, με την ανάδειξη των μοναδικών του πλεονεκτημάτων ( Μυθολογία , Αρχαιολογία , Φιλοσοφία , Περιβάλλον ) και προφανώς αποτελεί ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ στο παγκόσμιο " ΕΥ ΖΗΝ " να γνωρίσει προσερχόμενο επιτόπου τον τόπο όπου γεννήθηκε το Φως ! 
    Ήδη φημισμένα πανεπιστήμια από όλη την υφήλιο έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς τον τόπο μας και επιθυμούν να μεταφέρουν εδώ ομάδες φοιτητών, ερευνητών και προγράμματα σπουδών, με μοναδικό τους κίνητρο την αίσθηση του απόλυτου πνευματικού χώρου και χρόνου.
    Όλα δε τα παραπάνω δεν αποτελούν "προσχήματα" ή "δούρειους ίππους" αλλά επίσημα καταστατικά στοιχεία και συστατικά συνεργασιών με την Ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά με όσους αφυπνισμένους Φορείς και Πολίτες.
    Δεν είμαστε "ιδιοτελείς", ούτε "ανομολόγητοι"!
    Πολίτες είμαστε και θεωρούμε ΧΡΕΟΣ μας μοναδικό την συνεχή ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ υπηρεσία στον τόπο και την κοινωνία μας !
    Δεν παίζουμε με τις λέξεις, δεν "επιχειρηματολογούμε" ιδεοληπτικά, ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ για την διαιώνιση των Αξιών μας.
    Εμπιστευόμαστε την Ελληνοχριστιανική Ψυχή και όχι τους "γκουρού" τα "θέσφατα" και τα "αλάθητα" των επιτήδειων, των διαιρετών και των λαοπλάνων.
    Σας προσκαλούμε λοιπόν, καταληκτικά σε κοινό αγώνα για την υπέρτατη πολιτική που είναι ΜΟΝΟΝ η ανιδιοτελής και πανθομολογούμενη υπηρεσία στην κοινωνία και στον τόπο μας.
Για να ισχύσει, προφανώς, το περίφημο "πάταξον μεν, άκουσον δε ! "
                                                             Με τιμή 
                                                             Το Δ.Σ.