ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, που συμπίπτει με τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, ενώ την πανηγυρική ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής. 
«Εσείς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε πολύ καλά τι θα πει καθήκον, δίνοντας μαθήματα πατριωτισμού σε όλους μας. Είστε εσείς που βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα για να προστατέψετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και να διασφαλίσετε την εθνική της ανεξαρτησία. Χάρη σε εσάς έχουμε τη σιγουριά ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον ασφαλές, σταθερό και ειρηνικό», τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Τσαμασλής.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαμασλής υπογράμμισε ότι «στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι που ο Στρατός, το Ναυτικό και η Αεροπορία μας κατορθώνουν να κρατούν την ελληνική σημαία ψηλά. Το υψηλό αυτό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει πηγή ηρωισμού και αυτοθυσίας, ειδικά στις μέρες μας, που έχει ιδιαίτερη σημασία ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής».
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από εκπροσώπους των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών της Θεσσαλονίκης.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης