ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δύο νεκροί, ένας τραυματίας



Παρακολουθήστε ζωντανά από την τηλεόραση της Ζούγκλας όλες τις εξελίξεις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για οργανωμένη επίθεση εναντίον συγκεκριμένου στόχου. Δύο άτομα που επέβαιναν στη μηχανή φορώντας τα κράνη τους πλησίασαν την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τρία άτομα που συζητούσαν.

Από τους τρεις χρυσαυγίτες οι δύο σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε.

Από την καταγραφή του βίντεο και τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ενέργεια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που είδε το βίντεο δήλωσε ότι αφού πυροβόλησαν κατέβηκαν από την μηχανή και συνέχισαν να ρίχνουν στα σώματα των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη μία μοτοσικλέτα στο Νέο Ηράκλειο που φέρεται να μοιάζει με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το χρονικό της επίθεσης

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή Honda varadero και φορούσαν κράνη πλησίασαν και πυροβόλισαν εν ψυχρώ -με πιστόλια των 9 χιλιοστών- τρία άτομα που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Τα δύο θύματα ηλικίας 22 και 26 ετών, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ήταν μέλη του κόμματος, υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά. Οι δράστες θεωρείται ότι είχαν υποστηρικτική ομάδα και πως δεν έδρασαν μόνοι τους.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και αυτήν την ώρα υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.












(Το σημείο όπου σημειώθηκε το αιματηρό συμβάν)

Στο σημείο έσπευσε ο αστυνομικός διευθυντής Αττικής ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Να σημειωθεί πως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν ανοιχτά την ώρα του συμβάντος. 



Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την επίθεση, εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι: «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».



Δηλώσεις για το επεισόδιο έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στην τηλεόραση της Ζούγκλας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τα θύματα ήταν μέλη του κόμματος. Ο κ. Κασιδιάρης έκανε λόγο για «άριστα σχεδιασμένο χτύπημα και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία της χώρας, επειδή δεν παρείχε προστασία στα γραφεία, ενώ είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή είναι στόχος τρομοκρατών».



Από την άλλη, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος μίλησε στην τηλεόραση της Ζούγκλας για το κλίμα που δημιούργησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η δικομματική κυβέρνηση η οποία οδήγησε όπως είπε «στην αποψινή αποτρόπαια πράξη». Επιπλέον, έκανε λόγο για «τεχνητή πόλωση που οδηγεί σε εμφύλιο σπαραγμό».





Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους.

Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».



Ουρανία Μιχαλολιάκου: Μέλη της Χ.Α. τα θύματα

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν μέλη της Χρυσής Αυγής και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου επανέλαβε ότι τα θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και είπε ότι η επίθεση έγινε με καλάσνικοφ.