ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Και ξανά προς τη δόξα τραβά – Σκορ-πρόκρισης από την Εθνική που ετοιμάζεται για σάμπα [εικόνες & βίντεο]

Ελλάδα - Ρουμανία 3-1: Πάμε Μουντιάλ [LIVE εξέλιξη]
Με τον... δαιμονισμένο Κώστα Μήτρογλου να «καρφώνει» δύο φορές τη Ρουμανία, η Εθνική ομάδα επικράτησε με 3-1 των Ρουμάνων στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο μεταξύ τους μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 14' και 66' βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ενδιάμεσα ο Σαλπιγγίδης (20') είχε δώσει το δεύτερο προβάδισμα στη «γαλανόλευκη». Η ομάδα του Πιτούρκα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Στάνκου στο 19΄.
Η Ρουμανία τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάζαρ με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις. Την ερχόμενη Τρίτη η ρεβάνς των δύο ομάδων στο Βουκουρέστι.
UPDATE - Λήξη του παιχνιδιού με τον καλύτερο τρόπο, αφού είχαμε και πάλι μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουμε το ματς, όταν ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λόμποντ.
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
Και «καπάκι» στην επόμενη φάση κι άλλο τάκλιν από τον Λάζαρ με τον Προένσα να του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) και να τον στέλνει στα αποδυτήρια.
88' Κίτρινη κάρτα στον Λάζαρ για σκληρό μαρκάρισμα.
86' Αλλαγές επί αλλαγών. Ο Σάμαρης στη θέση του Κατσουράνη για την Εθνική. Ο Μαξίμ στη θέση του Τανάσε από πλευράς Ρουμάνων. Έχει πέσει ο ρυθμός κάτι βέβαια που μας βολεύει.
81' Καλή στιγμή με τον Καραγκούνη να κάνει το σουτ, τη μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ.
80' Αλλαγή για την Εθνική μας. Ο Μήτρογλου βγαίνει και στη θέση του μπαίνει ο Γκέκας.Αποθέωση για τον παίκτη του Ολυμπιακού.
78' Αλλαγή και για την Εθνική. Ο Καραγκούνης στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός ο Μανιάτης.
75' Δύο αλλαγές για τους Ρουμάνους. Ο Μπουρτσεάνου και ο Τόρχε βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο. Στη θέση τους οι Λάζαρ και Γκρόζαβ.
73' Ευκαιρία πάλι για την Εθνική. Ο Σαμαράς άργησε να κάνει το σουτ και όταν το αποφάσισε η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού της Ρουμανίας και έφυγε πλάγιο.
69' Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική να καθαρίσει το ματς. Ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Κατσουράνη να μην προλαβαίνει να βρει τη μπάλα.
ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!! Και πάλι ο Κώστας Μήτρογλου που δεν συγχωρεί! Εκτέλεση φάουλ από τον Σαμαρά, η μπάλα φτάνει μετά από περιπέτειες στον Μήτρογλου που δεν χάνει την ευκαιρία να πετύχει το 2ο προσωπικό γκολ στο παιχνίδι.
62' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς.
58' Σουτ από τον Μπουρτσεάνου, η μπάλα άουτ. «Αν έβαζε κι αυτό ο Ρουμάνος θα τον έπαιρνε η Μπαρτσελόνα», όπως λέει και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος!
Νευρικότητα και από τις δύο ομάδες στα πρώτα 5' του δευτέρου ημιχρόνου.
Καμία αλλαγή από τους δύο ομοσπονδιακούς τεχνικούς.
Έναρξη του δευτέρου μέρους.
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στατιστικά ημιχρόνου: Σουτ 5-5, στην εστία 3-1, οφσάιντ 0-1, φάουλ 6-9, κόρνερ 1-1, πλάγια 14-8, τάκλιν 4-9, επιτυχία μεταβιβάσεων 80%-80%, κερδισμένες εναέριες μονομαχίες 58%-33%, κατοχή μπάλας 44%-56%.
43' Κίτρινη κάρτα στον Γκοϊάν.
40' Κίτρινη κάρτα στον Σιόβα. Ευτυχώς δεν χάνει τη ρεβάνς.
37' Σουτ του Τόρχε, η μπάλα άουτ.
35' Κίτρινη κάρτα στον Κότσιτς. Σκληρό παιχνίδι από τους Ρουμάνους.
34' Επικίνδυνο γύρισμα από τον Μάτελ, μπλοκάρει σταθερά ο Καρνέζης.
Διακοπή για λίγο στο παιχνίδι με τον Γιάννη Μανιάτη να είναι στο έδαφος από χτύπημα του Γκοϊάν.
28' Σουτ του Γιώργου Σαμαρά, μπλοκάρει ο Λόμποντ.
26' Κίτρινη κάρτα στον Μπουρτσεάνου για σκληρό φάουλ στον Σαλπιγγίδη. Χάνει τη ρεβάνς ο Ρουμάνος αμυντικός μέσος.
21' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για την Εθνική μας ομάδα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Άμεση αντίδραση... Υπέροχη σέντρα του Τοροσίδη ο Σάλπι την προβολή και η Ελλάδα μπαίνει και πάλι μπροστά στο σκορ.
Ελλάδα - Ρουμανία 2-1: Πάμε Μουντιάλ [Ημίχρονο-LIVE εξέλιξη]
19' Ισοφαρίζει η Ρουμανία. Φτηνό γκολ μετά από κακή έξοδο του Καρνέζη. Ο Στάνκου με κεφαλιά κάνει το 1-1 ύστερα από εκτέλεση φάουλ των Ρουμάνων.

ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ. Κώστας Μήτρογλουυυυυυυυυ!!!!! Φοβερή πάσα στην πλάτη της άμυνας από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και φανταστικό πλασέ από τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν σταματά να «πυροβολεί»!
Ελλάδα - Ρουμανία 2-1: Πάμε Μουντιάλ [Ημίχρονο-LIVE εξέλιξη]
7' Μακρινό σουτ του Τόρχε η μπάλα περνάει άουτ.
4' Ο Μαρικά επιχειρεί να κοντρολάρει μέσα στη μεγάλη περιοχή, βγαίνει και μπλοκάρει ο Καρνέζης.
2' Διαμαρτυρία της Εθνική μας ζητώντας πέναλτι σε μονομαχία του Μήτρογλου με τον Γκάρντος. Παίζεται δείχνει ο Προένσα.
Ξεκίνησε το ματς. Στη σέντρα οι Ρουμάνοι.
Κατσουράνης και Ρατ οι δύο αρχηγοί.
Ανάκρουση των εθνικών ύμνων.
Στον αγωνιστικό χώρο βγαίνουν οι δύο ομάδες.
Τελευταίες οδηγίες από τον Φερνάντο Σάντος.
Στο γήπεδο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Ελλάδα - Ρουμανία 2-1: Πάμε Μουντιάλ [Ημίχρονο-LIVE εξέλιξη]
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέβας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.
Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Σηφάκης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Σάμαρης, Καραγκούνης, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Γκέκας, Νίνης, Φορτούνης και Ταχτσίδης.
Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατ, Μπουρτσεάνου, Κότσιτς, Στάνκου, Τανάσε, Τόρχε, Μαρικά.
Αναπληρωματικοί: Παντιλίμον, Λούτσιν, Γκρόζαβ, Λάζαρ, Γκριγκόρε, Λατοβλέβιτσι, Νικολίτσα, Γκάμαν, Νικουλάε, Μαχίμ, Χόμπαν και Κεσέρου.
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογάλος), Bοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα και Χοσέ Τιάγκο
Την ερχόμενη Τρίτη στις 19 Νοεμβρίου και ώρα Ελλάδας 21.00 ο επαναληπτικός αγώνας στη Ρουμανία.