ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σοκόλαση – Τα μπισκότα του σεφ Βασίλη Παναγόπουλου είναι πιο νόστιμα από της γιαγιάς σου

mpiskota-570
Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια cookies!
Για περίπου 35 cookies θα χρειαστούμε :
Λίγο ελαιόλαδο,για το άλειμμα της λαμαρίνας, 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 γεμάτες κουτ. σούπας και καλής ποιότητας σκόνη κακάο, 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), ελαφρώς μαλακωμένο 7 κουτ. σούπας ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (θα τις βρείτε συσκευασμένες στα σούπερ μάρκετ)

Έτοιμοι για μπισκοτολατρεία;
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάμε καλά το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει αφράτο σαν κρέμα.
2.Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα αλευριού-κακάο και συνεχίζω το χτύπημα. Αρχικά το μείγμα θα φαίνεται πολύ στεγνό και θα σφίξει, αλλά με το χτύπημα σταδιακά αποκτά μορφή ζύμης. Θέλει απλά λίγη υπομονή. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και φτιάχνουμε ‘‘μπαλάκια’’ από το σφικτό μείγμα, σε μέγεθος καρυδιού.
3.Βάζουμε τις μπάλες ζύμης στη λαμαρίνα, σε απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους και τις πιέζουμε ελαφρά να απλώσουν. Αν δεν χωράνε όλες οι μπάλες ζύμης στη λαμαρίνα, τις ετοιμάζουμε σε δύο δόσεις. Βάζουμε τη λαμαρίνα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τα cookies για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά στους 150° C και τα ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά.
4.Βγάζουμε τη λαμαρίνα και αμέσως ξεκολλάμε προσεκτικά τα cookies. Τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν από κάτω, ώστε να μείνουν στεγνά και τραγανά. Μπορούν να διατηρηθούν σε μεταλλικό κουτί για περίπου 10 ημέρες.