ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αν ο Νεύτωνας είχε Instagram – Το δημοφιλές μέσο στα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας [εικόνες]

arxaia-gegonota-sto-instagram-570
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Νεύτωνας, ο Τρωικός πόλεμος και πολλοί άλλοι πρωταγωνιστούν στο πρότζεκτ που δείχνει το πώς θα παρουσιαζόντουσαν τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας εάν υπήρχαν τα social media.
Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν και ποστάρουν φωτογραφίες από γεγονότα που είναι σημαντικά γι αυτούς ή και για ολόκληρο τον πλανήτη.
Δύο καλλιτέχνες, ο Γκούστο και ο Γκάβιν Αλάοεν αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις δικές τους φωτογραφίες Instagram οι οποίες δείχνουν το πώς θα παρουσιαζόντουσαν κάποια από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα γεγονότα της ιστορίας εάν υπήρχαν τα social media.
Με μία δόση χιούμορ και πολύ φαντασία, οι δύο καλλιτέχνες κατάφεραν να δείξουν τον Αϊνστάιν να ποστάρει φωτογραφία με την θεωρία της σχετικότητας, τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ να ζητάει βοήθεια από τους φίλους του στο Instagram και έναν άνδρα των σπηλαίων να δείχνει τις ζωγραφιές του.
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει τίτλο Histagram και αποτελεί ένα σχόλιο και προσδίδουν μία ειρωνική νότα στα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φωτογραφία που απεικονίζει την Μόνικα Λεβίνσκι και τον Μπίλ Κλίντον και την έχει ανεβάσει η Χίλαρι γράφοντας: «είναι τόσο γλυκιά».