ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Άρθρο – κόλαφος της L Humanite: Περιορίζουν κι άλλο τις ατομικές ελευθερίες στην Ελλάδα

L Humanite-570
Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας L Humanite είναι τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η εφημερίδα μάλιστα κάνει λόγο για αύξηση στον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών στη χώρα μας.
Διαβάστε το άρθρο:
Την παραμονή της 40ής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου , οι περιορισμοί των ατομικών ελευθεριών αυξάνονται στην Ελλάδα , η δημοκρατία δέχεται επίθεση από όλες τις πλευρές και η χώρα βρίσκεται σε βαθιά δυστυχία .
17 Νοέμβρη 1973. Εκείνη την ημέρα ακουγόταν ο επιθανάτιος ρόγχος της στρατιωτικής δικτατορίας που θα πέσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1974. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος ήταν η φωνή του ραδιοφώνου του Πολυτεχνείου. Τώρα η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έχει εκκενώσει ις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και επιδιώκει να φιμώσει και πάλι τις φωνές για τη δημοκρατία.
9000 αξιωματικοί κινητοποιήθηκαν
Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι ακόμα φοβισμένος. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην Αθήνα πριν από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι κλειστά και η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 9.000 αστυνομικούς. Το επιχείρημα είναι πάντα το ίδιο: οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για την πρόληψη των επεισοδίων.
Πολλοί 40 χρόνια αργότερα θυμούνται όταν οι συνταγματάρχες στέρησαν από τη χώρα τις ελευθερίες.
" Ο φασισμός της πολιτικής ζωής "
Πρόκειται για «φασισμό της πολιτικής ζωής. 'Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις , συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς, πρέπει να απαντήσει πριν να είναι πολύ αργά .
Ο Γιώργος Ρούσσης , καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , δήλωσε ότι «στο βαθμό που το σύστημα αυτό και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του λαού , λόγω των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και εκείνων που συνεχίζουν να λαμβάνονται προκειμένου να επιβιώσει , το σύστημα πρέπει να εντείνει τον αυταρχισμό , την καταστολή , καταπίεση και τον φασισμό και το κάνει με όλα τα μέσα».