ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Θα βάλουν WiFi και στα ATM – Πριν τα Χριστούγεννα ο Σαμαράς θα παρουσιάσει το σχέδιο

samaras-wifi-atm-570
Αναπροσαρμόζεται το σχέδιο για δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από την κυβέρνηση, πολλαπλασιάζοντας σε πανελλαδικό επίπεδο τα σημεία πρόσβασης μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία.
Η παρουσίαση του σχεδίου αναμένεται να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά πάσα πιθανότητα πριν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Τα υφιστάμενα 1.000 σημεία πρόσβασης θα αυξηθούν σε 20.000-30.000, καθώς κεραίες θα τοποθετηθούν ακόμα και σε τηλεφωνικούς θαλάμους ή ΑΤΜ τραπεζών.
Το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε την τοποθέτηση της σχετικής τεχνολογίας σε νοσοκομεία, σταθμούς μετρό και άλλα δημόσια κτίρια. Ο κ. Σαμαράς αποσκοπεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 να υπάρχει παντού δωρεάν Wi-Fi και, όταν εγκατασταθεί, να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα που να απαγορεύουν πρόσβαση σε σελίδες με άσεμνο περιεχόμενο και γενικά σε σελίδες σεξ, καθώς και να υπάρχουν φίλτρα ώστε να μην μπορεί κανείς να «κατεβάσει» τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες.
Wifi και στα ATM
Μία τράπεζα θα τοποθετήσει στα ATM της κεραίες, καθώς και κεραίες στο εσωτερικό των καταστημάτων, ενώ αναμένεται να ακολοθήσουν και άλλες τράπεζες. Ενας από τους βουλευτές που μετείχαν στην πρωθυπουργική σύσκεψη ήταν και ο Mιχάλης Ταμήλος λόγω της εμπειρίας του όσον αφορά το Wi-Fi στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος τόσο πολύ ενθουσιάστηκε με όλα αυτά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς που του είπε: «Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, θα χριστείς πρωθυπουργός του Wi-Fi».

Φωτογραφία: Eurokinissi