ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Έκθεση Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας» - Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης στο Διεθνές Ίδρυμα μεγάλου Αλεξάνδρου (Δ.Ι.Μ.Α.) με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας» - Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13.
Στα εγκαίνια παρών ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, αντιπροσωπία του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Βλαχόπουλο και κ. Τριανταφύλλου Ιωάννη, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος εκ μέρους του Τοποτηρητή της Ι. Μ. Κίτρους Σεβ. Λαρίσης κ. Ιγνατίου, πλήθος κόσμου από τον πολιτικό χώρο καθώς και από Σώμα Στρατού αλλά και από μεγάλο πλήθος κόσμου γενικά παρά τις καιρικές συνθήκες οι οποίοι τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους.

Ομιλία και χαιρετισμό απεύθυναν οι: Ο Φιλόλογος, Ιστορικός, Συγγραφέας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας αλλά και Αντιπρόεδρος του Δ.Ι.Μ.Α. κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο Ομ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος του Δ.Ι.Μ.Α. και Πρόεδρος της Παμποντιακής  Ομοσπονδίας κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, Η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Δ.Ι.Μ.Α. κ. Νίνα Γκατζούλη (μέσω χρήσης Skype λόγο του ότι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης, Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Παπαθανασίου Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Νομού Πιερίας κ. Σοφία  Μαυρίδου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης. Μετά τις ομιλίες/χαιρετισμούς ακολούθησε απονομή πλακέτας από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου προς τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλη και στον Δήμαρχο του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιο Παπαθανασίου.  Ακολούθησε ξενάγηση στα διοράματα/εκθέματα από τον κ. Νικόλτσιο ενώ η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που δόθηκε από το Δ.Ι.Μ.Α προς όλους τους παρευρισκόμενους, συνοδεία μελωδικών ήχων πιάνου.