ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ απέλυσε 60 αργόμισθους


Το ΠΑΣΟΚ απέλυσε 60 αργόμισθους 
Τα "άδεια ταμεία" και η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά του κόμματος, αναγκάζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να απολύσει μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του - τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζει"αργόμισθους". Παράλληλα προχωρά σε δραστικές περικοπές δαπανών  για ενολικια γραφε΄΄ιων κλπ. Ολα αυτά όμως δεν βγάζουν το κόμμα από το οικονομικό αδιέξοδο: Η κρατική επιχορήγηση πηγαίνει στις τράπεζες προς αποπληρωμή παλαιών δανείων, ενώ τα έσοδα δεν καλύπτουν ούτε το 20% των εξόδων.
Μετακομίζοντας από την Ιπποκράτους στα παλιά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη περιόρισε τη μηνιαία δαπάνη  για ενοίκιο από  100.000 ευρώ σε 7.000 ευρώ ( 84.000 ετησίως). Παράλληλα, αναγκάζεται να απολύσει και 60 εργαζομένους, οι οποίοι όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης ήταν αργόμισθοι.
Το κόμμα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς τα μόνα λεφτά που εισρέουν στα ταμεία τυου κόμματος είναι οι βουλευτικές εισφορές που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ το χρόνο.
Κρατική επιχορήγηση δεν εισρέει στα ταμεία του καθώς έχει αναγκαστεί να την εκχωρήσει στις τράπεζες> Η εκχώρηση αφορά μάλιστα ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που δικαιούται το ΠΑΣΟΚ βάσει της εκλογικής του δύναμης: για το 2013 11 εκατ. ευρώ και για το 2014 άλλα 12 εκατ. ευρώ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τα χρήματα που λαμβάνει το κόμμα, τελικώς στο ταμείο να μην μένει ούτε ευρώ.
Το ΠΑΣΟΚ τελεί σε κατάσταση χρεοκοπίας εδώ και τρια χρόνια καθώς η ραγδαία μείωση της κοινοβουλευτικής του δύναμης έχει οδηγήσει σε δραματική πτώση των εσόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα οικονομικά του κινήματος αποτελούν σημείο τριβής και για τις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον πρώτο να κατηγορεί τον τωρινό πρόεδρο για σπατάλη και κακοδιαχείριση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά όπως αυτό της εκποίησης του γυμναστηρίου του Γ. Παπανδρέου και των απλήρωτων υπαλλήλων του κινήματος. Το ΠΑΣΟΚ επέλυσε 60 υπαλλήλους, έχει στεγνώσει.



sofokleousin


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2oJoUiRRo