ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ για ΤΙΜΗ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ & ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


        Με αφορμή  τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τη διάρκεια ζωής στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το πρώτο και κύριο είναι ότι η Ελλάδα είναι ελλειμματική πάνω από 50% σε αγελαδινό γάλα, λόγω περιορισμού-ποσόστωσης από την ΕΕ, που έχουν δεχτεί όλες οι κυβερνήσεις.
        Η δε έκθεση του ΟΟΣΑ που πιέζει στην κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, στηρίζεται στους Κανονισμούς της ΕΕ που δέχτηκαν και έχουν βάλει πλάτη,  όλοι αυτοί που εμφανίζονται να αντιδρούν.
       Στόχος του ΟΟΣΑ και των κυβερνώντων είναι η διαμόρφωση συνθηκών που εξασφαλίζουν αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους στο καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας, από τις φτηνότερες εισαγωγές της πρώτης ύλης (γάλα), αφού τη μείωση του εργασιακού κόστους την εξασφάλισαν με τους νόμους  εργασιακού Μεσαίωνα  ΕΕ - κυβέρνησης.
       Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι κτηνοτρόφοι της εγχώριας αγελαδοτροφίας - γαλακτοπαραγωγής και η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν, δηλαδή κέρδη για τους καπιταλιστές και υποβάθμιση ποιότητας τροφίμων για το λαό.                                              
         Λύση η αποδέσμευση από τη ΕΕ και η λαϊκή εξουσία, που θα αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα εγγυώνται διατροφική επάρκεια με καλά, ποιοτικά, φτηνά τρόφιμα για το λαό.
                                                                               

ΑΘΗΝΑ 30/11/2013                                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ