ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Φτώχεια και κρύο σκοτώνουν τους Έλληνες: Η μικρή Σάρα πέθανε γιατί δεν είχε λεφτά για θέρμανση

argos-nekri-570
Θλίψη στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός μικρού παιδιού στην Θεσσαλονίκη το οποίο πέθανε από αναθυμιάσεις δίπλα στην μητέρα του. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ, όταν μάνα και κόρη προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι το οποίο είχαν στο σπίτι τους. 
Πρόκειται για κορίτσι από τη Σερβία, που διέμενε με την 54χρονη άνεργη μητέρα του.Κατά τις πληροφορίες, στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα και χρησιμοποιούσαν για θέρμανση το μαγκάλι. Όπως κατέθεσε η 54χρονη μητέρα, η ίδια λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις στις 10 το βράδυ και όταν συνήλθε είδε πεσμένη δίπλα της την κόρη της. Προσπάθησε να την συνεφέρει αλλά δεν ανταποκρινόταν στην ανάνηψη.
Η 13χρονη και η 54χρονη μητέρα της ήταν από τη Σερβία και όπως έγινε γνωστό δεν είχαν εδώ και καιρό στο σπίτι τους ρεύμα με αποτέλεσμα να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να ζεσταθούν. Έτσι κατέφυγαν σε μια ψησταριά στην οποία μέσα είχαν τοποθετήσει αναμμένα κάρβουνα, η οποία έμελλε να κοστίσει τη ζωή του κοριτσιού. Η 54χρονη μητέρα συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή. Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία, που μόλις ολοκληρωθεί θα αποσταλεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα άλλο ένα περιστατικό συγκλόνισε την κοινή γνώμη και πρόκειται για τον θάνατο μίας 55χρονης γυναίκας στο Άργος η οποία πνίγηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι το οποίο και πλημμύρισε λόγω των σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια από τις 20 κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια, το θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες ήταν αποτρόπαιο. Όταν τα νερά τραβήχτηκαν, αντίκρισαν το πτώμα μιας γυναίκας που έμενε στο υπόγειο. Το υπόγειο διαμέρισμα της γυναίκας βρισκόταν πλάι σε ακάλυπτο οικόπεδο το οποίο συγκέντρωσε πολλά νερά, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα προστατευτικό τοιχίο που υπήρχε και τα νερά να εισβάλουν με απίστευτη δύναμη στο διαμέρισμα της γυναίκας που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και βρήκε τραγικό θάνατο.

Φωτογραφίες: Eurokinissi