ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δίχως τέλος η κόντρα Στουρνάρα-Βενιζέλου – Είμαστε σε διαρκή σύγκρουση λένε στο ΠΑΣΟΚ

stournaras-venizelos-kontra-570
Ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα Βενιζέλου-Στουρνάρα θεωρούν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον υπουργό Οικονομικών από τις Βρυξέλλες, οι οποίες μόνο αστείο δεν ήταν.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης
Πιο συγκεκριμένα, οι αναφορές του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πως «Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος» αλλά ακόμα περισσότερο η φράση «έχει τη μάνα του με χαμηλή σύνταξη και ξέρει» προκάλεσε παγωμάρα σε κυβερνητικούς κύκλους, αναδεικνύοντας ξανά την υφέρπουσα σύγκρουση της Χαριλάου Τρικούπη με το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν είναι μυστικό πως πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα (να φορολογηθεί και η Εκάλη, η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται) προκάλεσαν αμηχανία σε κυβερνητικούς παράγοντες και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το koolnews.gr και στον Πρωθυπουργό.
Φυσικά, προς ώρας και ενώ λαμβάνει χώρα η πιο σκληρή διαπραγμάτευση εδώ και πολύ καιρό με την Τρόικα, το Μαξίμου εμφανίζεται να στηρίζει απόλυτα τον Υπουργό, ο οποίος όμως έχει προβεί σε αρκετές λεκτικές «γκάφες» τις τελευταίες μέρες, κάτι το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες προκάλεσε την ειρωνική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αμέσως πάντως έγινε προσπάθεια από κύκλους της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι, καθώς οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης θεωρήθηκαν «αστεϊσμός».
Χθες μάλιστα, στην έναρξη της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, ο Υπουργός Οικονομικών δέχθηκε τα βέλη ακόμα και του αρμόδιου εισηγητή της ΝΔ, Σταύρου Καλογιάννη, ο οποίος χαρακτήρισε δυσβάσταχτους τους φόρους που έχουν επιβληθεί, ενώ κάλεσε το Υπουργείο να αναθεωρήσει ορισμένες παραμέτρους του Φόρου Ακινήτων, καθώς προκύπτουν υπερβολές στη φορολόγηση ορισμένων περιοχών. Τέλος, δεν είναι μυστικό πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι persona non grata για τους καραμανλικούς στη ΝΔ, ενώ σε ανύποπτο χρόνο πριν κάποιες μέρες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε πει πως «βρισκόμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τον κ. Στουρνάρα».
Φωτογραφία: Eurokinissi