ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΚΜ & ΤΗ ΜΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων στοχεύουν οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου «Οι Θρακιώτες» συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα διατίθενται δωρεάν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου «Οι Θρακιώτες» σε άπορες οικογένειες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
«Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συνέβαλαν στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που στερούνται τα προς το ζην. Αξιοποιώντας όσους πόρους διαθέτουμε, κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και προσφέρουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε καταγεγραμμένα ευαγή ιδρύματα και συλλόγους, όχι μόνο την περίοδο των εορτών, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.
Παράλληλα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας εκπροσώπησε την Περιφέρεια και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στη διανομή τροφίμων στο συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίων Πάντων. Τα τρόφιμα που προσφέρθηκαν ήταν ζυμαρικά, ρύζι και πατάτες, για την κάλυψη των αναγκών του συσσιτίου που εξυπηρετεί καθημερινά 500 άτομα. Επιπλέον, ο κ. Κανάκας ξεναγήθηκε στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί πλησίον του Ι.Ν. Αγίων Πάντων, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα σε άπορα παιδιά και ενήλικες, από εθελοντές καθηγητές. 
«Προσπαθούμε όσο μπορούμε να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο να περάσει όμορφα τις γιορτές και να έχει μια καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία», τόνισε ο κ. Κανάκας. 


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης