ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Γραμμή άμυνας απέναντι στην Τρόικα – Έρχεται νόμος για τους πλειστηριασμούς μέχρι τέλους του έτους

stournaras-,maximou-570
Τη στρατηγική της ενόψει των επαφών με την τρόικα επανεξετάζει η κυβέρνηση μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις. Σε νέα σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξετάστηκαν όλα τα «καυτά» ζητήματα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, εκτενής συζήτηση έγινε για τα θέματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με τον κ. Στουρνάρα να τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωσή τους μέσω εθελούσιας εξόδου και η διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.
Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση, βρεθεί δεν βρεθεί λύση, θα πρέπει να προσχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση αλλιώς αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα:
Δημοσιογράφος: Επιμένει η ελληνική πλευρά στον εξαγωγικό χαρακτήρα των Αμυντικών Συστημάτων;
Ι. Στουρνάρας: Ναι, επιμένει. Είπαμε σε ένα διάστημα μέσα θα κριθεί αν αυτό την κάνει βιώσιμη ή όχι.
Δημοσιογράφος: Στις απολύσεις στο χώρο αυτό;
Ι. Στουρνάρας: Θα υπάρχει μία συρρίκνωση με εθελούσια έξοδο.
Δημοσιογράφος: Παραμένει η λογική της κυβέρνησης να μπορέσουμε να κλείσουμε ορισμένα θέματα πριν το Eurogroup; Τα προαπαιτούμενα τουλάχιστον;
Ι. Στουρνάρας: Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, για να τα κλείσουμε πριν από το Eurogroup.
Δημοσιογράφος: Σε ό,τι αφορά ειδικά για τους πλειστηριασμούς, κ. Υπουργέ, η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει, εάν δεν καταλήξει έως το τέλος του χρόνου με την τρόικα για το καθεστώς προστασίας;
Ι. Στουρνάρας: Εάν δεν νομοθετήσει, σημαίνει ότι αίρονται, ότι το καθεστώς προστασίας αίρεται, άρα πρέπει να νομοθετήσει.