ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Έρχονται κρύες μέρες

 Έρχονται κρύες μέρες
Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο το σκηνικό αλλάζει από το Σαββατοκύριακο καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση με χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή από τη Δευτέρα.
Ειδικότερα σήμερα στην Αττική επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Χάνουν το επίδομα ανεργίας χιλιάδες απολυμένοι


 Χάνουν το επίδομα ανεργίας χιλιάδες απολυμένοι
Αντιμέτωποι με τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες απολυμένοι καθώς από την 1η Ιανουαρίου , ενεργοποιείται για πρώτη φορά… μια πολύ αυστηρή προϋπόθεση.
Με βάση αυτή, ο ΟΑΕΔ θα ψάχνει όχι μόνο αν οι άνεργοι έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα αλλά και για πόσες ημέρες έχουν επιδοτηθεί την τελευταία τετραετία με ανώτατο όριο τις 450 ημέρες (18 μήνες) επιδότησης.
Όπως γίνεται κατανοητό, κυρίως οι εποχικοί υπάλληλοι και ειδικά οι ξενοδοχουπάλληλοι θα πέσουν στην παγίδα με αποτέλεσμα να χάσουν και το επίδομα ανεργίας.
Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στις προυποθέσεις για καταβολή επιδόματος ανεργίας, εκτός των άλλων ….
“Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450).
Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων.
Επίσης, από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400).”

Πρόταση βόμβα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρητών


 Πρόταση βόμβα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρητών
Τη δημιουργία υπουργείου Αποδήμου Ελληνισμού ζητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κρητών, όπως τονίζεται στο τρίτο τεύχος του περιοδικού της «Κρηταιείς».
Σε σημείωμα του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρητών, Αντώνη Τσουρδαλάκη, επισημαίνεται ότι στόχος είναι το συγκεκριμένο περιοδικό να γίνει ο σύνδεσμος των απανταχού Κρητών.
“Με κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και πιστεύοντας ότι ο συντονισμός μας σε θέματα που άπτονται του οικουμενικού ελληνισμού είναι απαραίτητος όσο ποτέ, προτείνουμε την ίδρυση υπουργείου Αποδήμων”, αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού.
«Τα εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς φτιάχνουν μια δεύτερη Ελλάδα που αγωνιά και αγωνίζεται για την γενέτειρα εκτός συνόρων.
Μέσα από την εμπειρία μας στην αυτοοργάνωση και τον εθελοντισμό καλούμε κάθε έναν να ενώσει τη δύναμή του και τη θέλησή του, να γνωριστούμε, να συμπορευτούμε, να προτείνουμε τρόπους με τους οποίους ο απόδημος Έλληνας, θα συνδέεται στο εξής με τρόπο ουσιαστικό για την πατρίδα», τονίζεται.